Το Zoe είναι από τους πρωτοπόρους εκπροσώπους στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Το μικρό, χαρισματικό μοντελάκι, που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρα έχει πορεία επτά ετών (πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012), και σημαντικές πωλήσεις ( άνω των 150.000 μονάδων), οι περισσότερες στην Κεντρική Ευρώπη.

Σήμερα, η Renault προχωράει ένα βήμα παρακάτω, και παρουσιάζει τη νέα γενιά  του μικρού, ηλεκτρικού της μοντέλου, του Zoe, το οποίο, λόγω των «παράλογων» φορολογικών στρεβλώσεων στην χώρα μας, δεν είχε καμία εμπορική «τύχη». Σήμερα, η γαλλική φίρμα, παρουσιάζει το νέο της μοντέλο, που εκτός από την πιο «φρεσκαρισμένη» εμφάνιση του, θα κινείται από έναν ακόμη πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με ροπή 245 Nm. H ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια (πλέον μεγαλύτερη) μπαταρία 52 kWh. Για αυτό το λόγο και το μικρό, ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα μπορεί, μετά από μια πλήρη φόρτιση, να προσφέρει αυτονομία 390 χιλιομέτρων.

Η Renault υπόσχεται ότι, θα φορτίζει πλήρως μέσω 7kW wallbox μέσα σε 9 ώρες και 25 λεπτά. Μέσα σε μια ώρα φόρτισης, η μπαταρία αποκτά αυτονομία 126 χλμ. Σε επιδόσεις, το νέο μοντέλο μπορεί να πιάσει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα, ενώ ιδανική ακόμη και για τις εκτός πόλης διαδρομές είναι η τελική ταχύτητα των 140 χλμ/ώρα.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά την επόμενη χρονιά (πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2020), με τιμές προς το παρόν άγνωστες.