Μεγάλες ταχύτητες καταγράφουν οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που πνέουν από το βράδυ της Τρίτης στο Αιγαίο, οι οποίοι επηρεάζουν επίσης την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo, οι ισχυρότερες ριπές ανέμου έως τις 17:00 περίπου της Τετάρτης καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Καρύστου, όπου το μελτέμι έφτασε στιγμιαία στα 132 χιλιόμετρα την ώρα.

Στην Πεντέλη, το μελτέμι έφτασε τα 109 χλμ/ώρα και στον Ισθμό της Κορίνθου τα 98 χλμ/ώρα.

Συνεχίζονται οι δυνατοί άνεμοι

Εξίσου ισχυροί βόρειοι άνεμοι αναμένεται να πνέουν και αύριο, Πέμπτη. Στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες τις ημέρας θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Λόγω των ενισχυμένων ανέμων ο κίνδυνος δημιουργίας και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών είναι αυξημένος. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το meteo, συνίσταται η αποφυγή καύσης κλαδιών, καθώς και οι εξωτερικές εργασίες με χρήση ηλεκτροκόλλησης κλπ.