Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου είναι ένα από τα παλαιότερα της χώρας. Ολοκληρώθηκε το 1902 για να στεγάσει τα ευρήματα από τον «Βόθρο της Καθάρσεως» (426/5 π.Χ.) από ανασκαφή στη Ρήνεια το 1898-1900, ενώ πρόσφατα άρχισε να γίνεται πιο εξωστρεφές και να αποκτά σχέσεις με τη σύγχρονη τέχνη, φιλοξενώντας εκθέσεις όπως η «The Palace at 4 a.m.» που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΝΕΟΝ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα στο Ματογιάννι, φέρει το όνομα «Μαρία Ιγγλέση» και λειτουργεί την περίοδο του καλοκαιριού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου προσφέροντας βήμα σε καλλιτέχνες μέσα από περιοδικές εκθέσεις.

Πάντως το εικαστικό γεγονός της χρονιάς για τις Κυκλάδες, μια «εγκατάσταση» που συζητήθηκε και προβλήθηκε όσο λίγες, είναι η έκθεση «Sight» στη Δήλο, μια φιλόδοξη παραγωγή με 29 γλυπτά του διάσημου και βραβευμένου με Turner Βρετανού Αντονι Γκόρμλεϊ.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου καταγράφει την εικαστική κίνηση στο Νησί των Ανέμων που εκτός από αρχαιολογικό μουσείο και δημοτική πινακοθήκη, διαθέτει και φημισμένες γκαλερί, ακόμη και δική του Μπιενάλε.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»