Η Σκιάθος δεν είναι μόνο αγαπημένος τουριστικός προορισμός χάρη στις ομορφιές της: συγκεντρώνει και πολλούς λάτρεις του περίεργου – αλλά και επικίνδυνου – χόμπι της παρατήρησης αεροπλάνων. Με τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης να βρίσκεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την παραλία, πολύ κοντά στη χώρα της Σκιάθου, οι τουρίστες συρρέουν για να δουν τα αεροπλάνα να προσγειώνονται σχεδόν… δίπλα τους.

Τα στιγμιότυπα από το αεροδρόμιο του νησιού στο YouTube είναι άφθονα στον αριθμό, αλλά ένα νέο, φετινό βίντεο πραγματικά «κόβει» την ανάσα. Αεροσκάφος της British Airways αγγίζει σχεδόν τους τουρίστες που έχουν συγκεντρωθεί για να δουν την προσγείωσή του. Κάποιοι μάλιστα χάνουν για λίγο την ισορροπία τους, καθώς παρασύρονται από τον αέρα που βγαίνει από τις τουρμπίνες του αεροπλάνου, ενώ ο θόρυβος είναι πραγματικά εκκωφαντικός.

Στο εντεκάλεπτο βίντεο, υπάρχουν στιγμιότυπα από πολλές άλλες προσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Ο λογαριασμός που δημοσίευσε το βίντεο στο YouTube αποκαλεί το αεροδρόμιο της Σκιάθου «ευρωπαϊκό Αγιο Μαρτίνο», συγκρίνοντας το ελληνικό νησί με ένα νησί στην Καραϊβική όπου τα αεροσκάφη περνούν πολύ χαμηλά πάνω από παραλία προτού προσγειωθούν. «Το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι από τα πιο τρελά της Ευρώπης» επισημαίνεται στη λεζάντα του βίντεο, ενώ σημειώνεται ότι πλέον το σημείο που στέκονται οι τουρίστες στο βίντεο έχει γίνει τουριστική ατραξιόν στο νησί.