Συναγερμός έχει σημάνει και στην Κέρκυρα όταν απόγευμα Παρασκευής εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κρητικά στην Λευκίμμη. Η φωτιά καίει αγροτική έκταση και είναι κοντά στα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι. Μάλιστα οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τους οικισμούς εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Στα χωριά βρίσκονται λεωφορεία της Περιφέρειας και του Δήμου για να μεταφέρουν όσους δεν έχουν μέσο διαφυγής.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και 34 Πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 κανανταίρ, 2 πετζετέλ και 1 ελικόπτερο. Συνδράμουν οχήματα ΟΤΑ και υδροφόρο. Επίσης πεζοπόρο τμήμα με 5 άτομα.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα επιχειρούν εκ περιτροπής.

Φωτιά στη Λέρο

Στη Λέρο σήμανε συναγερμός νωρίς το μεσημέρι όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Μερικιάς στο Λακκί Λέρου.

ΦΩΤΟ: lerosnews.gr

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 ελικόπτερο καθώς και 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Αρχικά η φωτιά φάνηκε λαμβάνει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ λόγω του πυκνού καπνού χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου.

ΦΩΤΟ: lerosnews.gr

Επίσης στην κοντινή παραλία σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν και απομάκρυναν για προληπτικούς λόγους και εξαιτίας του έντονου καπνού, αρκετούς λουόμενους.

Μιλώντας στο in.gr ο δήμαρχος Λέρου, τόνισε πως η εικόνα του μετώπου είναι αρκετά καλή και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ευτυχώς πρόλαβαν τη φωτιά. Επεσήμανε δε, πως «γίνονται συντονισμένες κινήσεις από επίγεια και εναέρια μέσα έτσι ώστε να τεθεί σε έλεγχο».

ΦΩΤΟ: lerosnews.gr

Η εικόνα λίγο στις 5 το απόγευμα ήταν σαφώς καλύτερη με την φωτιά να είναι σε πλήρη ύφεση

Μεγάλη φωτιά στη Μεγαλόπολη

Πυρκαγιά σε δασική έκταση έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και η πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της και πλέον επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 καναντέρ. Συνδράμουν, επίσης, 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Το πύρινο μέτωπο είναι ανάμεσα στους οικισμούς Καρυές και Ίσωμα Καρυών αλλά σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Φωτιά στη Μανωλάδα

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Νέα Μανωλάδας, κοντά στη θέση «Μάρμαρα».

Η φωτιά καίει σε αγροτικές εκτάσεις με ξερά χόρτα κοντά στην Εθνική Οδό, σε περιοχή που πριν λίγες ημέρες είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

Παράνομη χωματερή στα Χανιά

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στον κόμβο της εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου, στην περιοχή Κολυμπάρι, κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο όπου υπήρχε παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού και μέσα σε έκταση με καλάμια.

Από τις φλόγες και λόγω των πυκνών καπνών, υπήρξαν προβλήματα ορατότητας στο συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής οδού χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν άλλα προβλήματα.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με 11 οχήματα από τις υπηρεσίες Χανίων και Κισάμου κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Υπό έλεγχο στον Ασπρόπυργο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.