Ένας πληγωμένος Πανιώνιος (εκκίνηση από το -6) με το σύννεφο των οικονομικών προβλημάτων να σκεπάζει τις προσπάθειες των παικτών, ηττήθηκε 2-0 από τον νεοφώτιστο Βόλο που είχε σε εξαιρετική βραδιά τον 27χρονο Ισπανό εξτρέμ Χουάν Μουνίθ που ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σκοράροντας δις.

Οι Κυανέρυθροι των πολλών προβλημάτων, στραβοπάτησαν μέσα στη Νέα Σμύρνη απέναντι σε ένα Βόλο που έδειξε πως δεν θέλει να έχει ρόλο κομπάρσου στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτη φορά στο 8′ με τον Δημόπουλο να βγάζει την κάθετη για τον Γέντρισεκ, ο Σλοβάκος γύρισε από δεξιά, ο Ζοάο στο πρώτο δοκάρι βγήκε τετ-α-τετ αλλά νικήθηκε από τον Κότνικ.

Εν συνεχεία οι δύο ομάδες προσπάθησαν να γίνουν απειλητικές, αλλά οι τελικές τους προσπάθειες δεν ήταν καλές. Μέχρι το 38ο λεπτό, όπου ο Μουνίθ εκτέλεσε απευθείας ένα κερδισμένο φάουλ για τον Βόλο, ο Κότνικ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και η ομάδα της Θεσσαλίας άνοιξε το σκορ (0-1).

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι βγήκαν πιο επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, κυνήγησαν το γκολ, δυσκολεύονταν όμως να πατήσουν περιοχή. Οι Θεσσαλοί, από πλευράς τους, διαχειρίζονταν υποδειγματικά το προβάδισμα τους.

Ο Εμμανουηλίδης ήταν μόνιμος κίνδυνος από τα δεξιά, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τελική πάσα την υπεροχή του στην πτέρυγα. Ενώ τα όνειρα του Ιστορικού για ισοφάριση, τελείωσαν στο 70′ με τον Μουνίθ να σκοράρει ξανά, και μετά από περίπου τρία λεπτά κι αφού η φάση επανελέγχθηκε για οφσάιντ του Ισπανού, με τον Ζαχαριάδη να πηγαίνει ο ίδιος να δει το video, ο Βόλος διπλασίασε τα τέρματά του (2-0).

Έξι λεπτά αργότερα, ο Ισπανός άγγιξε το χατ-τρικ, μετά το λάθος του Ευαγγέλου, με τον Γέντρισεκ να βγαίνει τετ α τετ με τον Κότνικ, να τον απέφυγε αλλά το σουτ του απομακρύνθηκε από τον Σαραμαντά πάνω στη γραμμή, προτού τη προσπάθεια του Μουνίθ στην επαναφορά, καταλήξει κόρνερ!

Στο 84′ μία σέντρα του Σαραμαντά από αριστερά, δεν θορύβησε την άμυνα του Βόλου και ένα λεπτό αργότερα ο Μπασόνγκ τραυματίστηκε με τον Βόλο να συνεχίζει στα εναπομείναντα λεπτά με 10 παίκτες. Στην εκπνοή (90+3′), ο Αραμπούλι κατάφερε να μειώσει για τον Πανιώνιο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 που χαρίζει στον Βόλο το πρώτο του «τρίποντο» στην μεγάλη κατηγορία και αυξάνει τον προβληματισμό στις τάξεις των Κυανέρυθρων.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Ευαγγέλου, Ντομίνγκες, Κόρμπος, Μανιάτης (54′ Μακσίμοβιτς), Άρσε, Τσιλούλης (54′ Εμμανουηλίδης), Καμαρά, Δούμτσιος.

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Δημόπουλος, Μπασόνγκ, Ατιγιάτ (34′ Μπαλογιάννης), Τσοκάνης, Μυστακίδης (78′ Μαξ) , Ζοάο, Μουνίθ (82′ Σαρμιέντο), Γέντρισεκ.