Πιστοί στη γραμμή της άρνησης και της αποποίησης των ποινικών ευθυνών εμφανίστηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι απολογούμενοι την Πέμπτη στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013. Ο κατηγορούμενος απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε πολλές φορές να κατευνάσει τα πνεύματα , ενώ δεν μπόρεσε να θυμηθεί λεπτομέρειες για το τηλεφώνημα που είχε μετέπειτα με τον Ιω. Λαγό.

Οι περιγραφές του κατηγορούμενου οδήγησαν την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να σχολιάζει: «Αν είναι οι σχέσεις σας τόσο καλές, δεν μπορεί να εξηγηθεί η παρουσία σας στο σημείο. Εσείς μιλάτε για τον Πουλικόγιαννη και τους υπόλοιπους με τα καλύτερα λόγια. Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε «φίλος», λέτε «αγαστή συνεργασία»…».

Κατηγορούμενος: Αυτό πληρώνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση…

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας, ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να δώσει κάποια σαφή απάντηση για το πως κατέληξε μετά την επίθεση να μιλάει στο τηλέφωνο με τον τότε βουλευτή Ιω. Λαγό.

«Μιλήσαμε για να δει αν είμαι καλά, γιατί είχα χτυπήσει. Είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν για δουλειές στα γραφεία. Μου είπε αν πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να προσέξω μην είναι εκεί οι άλλοι και συνεχιστεί ο τσακωμός, αλλά εγώ δεν ήθελα να πάω. Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πως έμαθε ότι χτύπησα».

Νωρίτερα απολογήθηκε ένας ακόμα κατηγορούμενος ο οποίος υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στη συμπλοκή και πως ήταν περαστικός από το σημείο, για αυτό και τον αναγνώρισαν οι πολιτικοί ενάγοντες.