Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από αργά το απόγευμα με έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν περιοχές της βόρειας Ελλάδας και τη Θεσσαλίας

Μόλις 10 λεπτά ισχυρής βροχόπτωσης ήταν αρκετά για να δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε υπόγεια σπίτια και καταστήματα και σε πολλά χωριά γύρω από το νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Μαρίας Γουγουτσά για το One Channel, δεκάδες είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων ενώ στην περιφερειακή οδό στο ύψος του Ευόσμου, μία γυναίκα εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν και στο χωριό Λαγυνά καθώς διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, ενώ στην περιοχή Λαγκαδά η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις και για απεγκλωβισμούς σε ασανσέρ, ενώ στην Χαλκιδική οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Ξεχείλισε ρέμα – Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι

Στην Ευκαρπία ξεχείλισε ρέμα πλημμυρίζοντας δρόμους και κτίρια.

Μάλιστα όπως αναφέρει το seleo.gr  ήταν τέτοιο το ύψος του νερού που οι ένοικοι των σπιτιών βλέποντας την στάθμη του να ανεβαίνει ραγδαία ανέβηκαν στις ταράτσες.

Επίσης δύο άτομα και ένας σκύλος εγκλωβίστηκαν σε μονοκατοικία στην Ευκαρπία όταν λόγω της πλημμύρας κατέρρευσε τοίχος του σπιτιού.

Χαλάζι στα χωριά των Τρικάλων

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στα ανατολικά του Νομού των Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, επλήγησαν χωριά όπως η Ράξα.

Καταιγίδα στη Σιάτιστα

Μετά από μεγάλη περίοδο ανομβρίας, η Σιάτιστα έζησε το απόγευμα μια φοβερή καταιγίδα.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του siera fm, η νεροποντή που συνοδευόταν από δυνατούς ανέμους παρέσυρε κάδους απορριμμάτων και διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων:

Βροχές θα εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ Παρασκευή και Σάββατο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες (τουλάχιστον κατά 10 βαθμούς χαμηλότερες από σήμερα).