Τι καλύτερο να υποδεχθείς το φθινόπωρο με ένα γλυκό, με λαχταριστή γέμιση από μήλα και αχλάδια, συνδυασμένα με σταφίδες και αρωματική κανέλα, που τυλίγεται από τραγανό, χρυσοψημένο φύλλο κρούστας; Το στρούντελ είναι η εναλλακτική της μηλόπιτας, και ταιριάζει γάντι στο φθινόπωρο, ακόμη κι αν το πρώτο κομμάτι το απολαύσετε με κρύο καφέ.

Υλικά

Για το φύλλο

6 φύλλα κρούστας

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

3 μήλα ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια

2 αχλάδια, ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια

2 1/2 κουταλιές σούπας ζάχαρη ή γλυκαντικό της αρεσκείας μας

1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη

50 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση, βάζοντας σε μπολ τα μήλα, τα αχλάδια και τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κανέλα, τη φρυγανιά και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Σε καθαρή επιφάνεια ακουμπάμε μια πετσέτα και πάνω της απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο και πάλι το αλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα, αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες. Διπλώνουμε τις δύο άκρες (κάτα μήκος) και με τη βοήθεια της πετσέτας τυλίγουμε σε ρολό. Μεταφέρουμε το ρολό σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.Ψήνουμε το στρούντελ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C για 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να είναι τραγανό. Σερβίρουμε σε φέτες, ελαφρώς ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.