Είναι η ασιατική μητρόπολη που θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα, καθώς πετυχαίνει το τέλειο πάντρεμα του μοντέρνου με το παραδοσιακό. Καθώς έχει βάλει ήδη τα καλά του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, το Τόκιο είναι η ιδανική πόλη για να επισκεφτείτε αυτό το φθινόπωρο.

Πρόκειται ίσως για τη μόνη πόλη σε όλον τον κόσμο που την ίδια μέρα μπορείτε να περιηγηθείτε σε πανέμορφους κήπους, γεμάτους από κερασιές και πολύχρωμα λουλούδια, και μετά να πιείτε το ποτό σας στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. Μπορείτε το πρωί να βάλετε το κιμονό σας και να κάνετε διαλογισμό σε έναν ναό, ενώ το βράδυ θα φορέσετε την τελευταία λέξη της μόδας και θα ξεφαντώσετε σε ένα καραόκε. Και φυσικά μπορείτε να φάτε με ξυλάκια το ωμό ψάρι που μόλις αγοράσατε από την υπαίθρια αγορά ή να δειπνήσετε με σερβιτόρο… ρομπότ σε high-tech εστιατόριο.

Προκειμένου να απολαύσετε ένα τέτοιο ταξίδι πέρα από τα συνηθισμένα, επωφεληθείτε των προνομίων της κάρτας Diners Club και κερδίστε διπλάσιους Bonus Πόντους με κάθε αγορά σας.

Φύγαμε για Τόκιο

Οι πτήσεις για το Τόκιο είναι πολύωρες: είτε επιλέξετε το αεροδρόμιο Ναρίτα είτε το Χανέντα, το σίγουρο είναι ότι το ταξίδι σας θα διαρκέσει πάνω από 15 ώρες και θα έχει τουλάχιστον μία στάση. Ωστόσο, εάν είστε μέλος του Diners Club έχετε το προνόμιο της αποκλειστικής πρόσβασης σε Airport Lounges. Ενώ περιμένετε την πτήση σας, ειδικά διαμορφωμένοι exclusive χώροι θα κάνουν την παραμονή σας στο αεροδρόμιο πολύ πιο ξεκούραστη.

Στο ενδιάμεσο, μπορείτε να σχεδιάσετε την περιήγησή σας στο Τόκιο με την εφαρμογή Diners Club Travel Tools. Όπως θα διαπιστώσετε με μία γρήγορη ματιά, το Τόκιο είναι πραγματικά αχανές, οπότε σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμος ο οδηγός πόλης που προσφέρει η εφαρμογή. Παράλληλα, το Diners Club Travel Tools διαθέτει και άλλα χρήσιμα εργαλεία για το ταξίδι σας, όπως η μετατροπή νομισμάτων, ο εντοπισμός των κοντινότερων ATMs καθώς και η προβολή επιχειρήσεων που προσφέρουν εκπτώσεις και προνόμια στα μέλη του Diners Club.

Μινάτο: Το φουτουριστικό κέντρο της πόλης

Το Μινάτο (Minato) είναι το κέντρο του Τόκιο, το οποίο πραγματικά σας ταξιδεύει στο μέλλον. Τεράστιες οθόνες με διαφημίσεις σε έντονα χρώματα, γιγάντιες διασταυρώσεις όπου περνούν χιλιάδες άνθρωποι, ουρανοξύστες μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και λεωφόροι με έξι λωρίδες… Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ανθρώπινα επιτεύγματα που μπορείτε να θαυμάσετε στην «καρδιά» του Τόκιο.

Ανεβείτε στην κορυφή του Πύργου Μόρι (Mori Tower), ενός ουρανοξύστη 54 ορόφων. Η θέα της απέραντης πόλης θα σας κόψει την ανάσα.

Στο Μινάτο θα δείτε και τον Πύργο του Τόκιο, ο οποίος θα σας θυμίσει τον Πύργο του Άιφελ. Παραδίπλα, στέκει η Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου, η οποία φωτίζεται το βράδυ και προσφέρει θέα στη θάλασσα.

Αν έχετε όρεξη για περπάτημα, ξεκινήστε από την ακτογραμμή κοντά στη Γέφυρα και προχωρήστε προς τα βοριοανατολικά, όπου βρίσκεται ο ποταμός Σουμίντα (Sumida) – ἐνα από τα δύο ποτάμια που διαπερνούν το Τόκιο. Πέρα από πανύψηλα κτίρια, στη διαδρομή θα δείτε υπέροχους κήπους, αλλά και έναν λαχταριστό προορισμό.

Μιλάμε φυσικά για την αγορά Τσουκίτζι (Tsukiji, πλέον ονομάζεται και Τογιόσου), τη μεγαλύτερη ψαραγορά του κόσμου. Κάθε μέρα πωλούνται τόνοι φρέσκων ψαριών και θαλασσινών, τα οποία οι πωλητές μπορούν να ετοιμάσουν επιτόπου για να τα καταναλώσετε είτε ωμά είτε μαγειρεμένα.

Βέβαια, ως κάτοχοι κάρτας Diners Club μπορείτε να επιλέξετε και την πολυτέλεια ενός εξαιρετικού εστιατορίου και να δοκιμάσετε όλα τα καλά της ιαπωνικής κουζίνας. Σούσι, σασίμι, νούντλ (σόμπα ή ουντόν), ράμεν και κάθε λογής θαλασσινά και σούπες θα σας κάνουν να παραμιλάτε για την – ήδη αγαπημένη σε εμάς τους Έλληνες – ιαπωνική κουζίνα.

Ακιχάμπαρα: Ο παράδεισος των λάτρεων της τεχνολογίας

Πάρτε το πεντακάθαρο μετρό και κατευθυνθείτε στην περιοχή Ακιχάμπαρα (Akihabara), εκεί όπου χτυπά ο παλμός της τεχνολογίας. Αν λατρεύετε το gaming και γενικώς τη nerd κουλτούρα , εδώ θα βρείτε τα πιο τρελά gadgets: από ηλεκτρονικά παιχνίδια για όλα τα γούστα μέχρι οικιακά ρομπότ. Αν είστε επίσης συλλέκτης ποπ αντικειμένων, η Akihabara είναι για εσάς η «Γη της Επαγγελίας».

Με μία απλή περιήγηση στο πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών Tsukumo Ex, θα καταλάβετε πόσο μπροστά είναι η Ιαπωνία στον τομέα της τεχνολογίας. Και αν θελήσετε να αγοράσετε κάτι με την κάρτα σας, θα επιβραβευτείτε με Διπλάσιους Bonus Πόντους. Με το πρόγραμμα Bonus οι κάτοχοι των καρτών Diners Club έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν Bonus πόντους εύκολα και γρήγορα από ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και να τους εξαργυρώνουν σε πολλές κατηγορίες προϊόντων που καλύπτουν διαφορετικές καθημερινές ανάγκες.

Παράδοση αιώνων: Οι ναοί, τo παλάτι και οι κήποι της πόλης

To Tόκιο είναι η πόλη των αντιθέσεων. Μαζί με τα θεόρατα επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής, συνυπάρχουν μνημεία του πλούσιου και ένδοξου παρελθόντος της Ιαπωνίας.

Ένα από αυτά είναι και το Αυτοκρατορικό Παλάτι. Η κατοικία του αυτοκράτορα είναι χτισμένη σε μία καταπράσινη έκταση, εκεί που από τον 15ο αιώνα υπήρχε το κάστρο του Έντο. Το παλάτι και οι περίφημοι κήποι του αναπτύχθηκαν περαιτέρω από τον αυτοκράτορα Μέιτζι (1852-1912).

Λίγο πιο πάνω από το παλάτι, βρίσκεται και ο ναός του Μέιτζι (Meiji Jingu). Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιο διάσημο ναό του Τόκιο.

Ένας άλλος χαρακτηριστικός ναός είναι αυτός του Σένσο-τζι (Senso-ji), ο οποίος είναι διάσημος για το κόκκινο του χρώμα. Για να μπείτε στο χώρο του βουδιστικού αυτού ναού, θα περάσετε πρώτα από την Πύλη Καμινάριμον (Kaminarimon). Δίπλα από το Senso-ji, θα θαυμάσετε και μία πενταώροφη παγόδα.

Τέλος, η συνοικία Γιάνακα (Yanaka) θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η ανεπίσημη «παλαιά πόλη» του Τόκιο. Νοικιάστε ένα ποδήλατο και περιηγηθείτε στα γραφικά στενάκια της, κάντε μια στάση στον ναό Νέζου (Nezu) ή επισκεφτείτε την γκαλερί Okubo, για να γνωρίσετε την παραδοσιακή λαϊκή τέχνη της Ιαπωνίας.

Επιστρέφοντας πίσω στο παρόν, το βράδυ μπορείτε να «χαθείτε» στους φωτισμένους από πινακίδες με νέον δρόμους της συνοικίας του Σιντζούκου (Shinjuku). Εκεί θα βρείτε μπαρ και κλαμπ για όλα τα γούστα και θα διασκεδάσετε όπως οι Ιάπωνες!

Η πρωτεύουσα της μόδας

Ποιο Παρίσι; Οι Ιάπωνες είναι οι απόλυτοι trend-setters και ό,τι βλέπετε στην πασαρέλα θα φορεθεί πρώτα στους δρόμους του Τόκιο. Αυτό είναι λοιπόν και το κατάλληλο μέρος για τα ψώνια σας.

Στα δυτικά του κέντρου της πόλης, βρίσκεται η πιο μοδάτη και εκκεντρική γειτονιά: το Χαρατζούκου (Harajuku). Εκεί θα βρείτε όλους τους μεγάλους οίκους μόδας και φυσικά ιαπωνικά brand names. Ψωνίστε στις συνεργαζόμενες με το Diners Club επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενοι τους Διπλάσιους Bonus Πόντους σας – να είστε σίγουροι πως ό,τι και αν πάρετε, θα είστε από τους πρώτους που το φοράνε.

Αν πάλι θέλετε να δείτε μία πιο παραδοσιακή, ανοιχτή αγορά, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε στην άλλη μεριά της πόλης τον περίφημο δρόμο του Νακαμίσε (Nakamise-dori). Είναι το τέλειο μέρος για να δοκιμάσετε ένα σωρό γεύσεις και να αγοράσετε τουριστικά αναμνηστικά. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε και παρελάσεις με δράκους και γκέισες. Παραδοσιακή αγορά με οικογενειακές επιχειρήσεις υπάρχει και στη Yanaka.

Ταξίδι με προνόμια

Με την κάρτα Diners Club οι αποδράσεις σας σε ολόκληρο τον κόσμο μετατρέπονται σε μοναδικές εμπειρίες, καθώς συνοδεύονται από σειρά προνομιακών υπηρεσιών.

Με την κάρτα Diners Club  θα είστε καλυμμένοι σε κάθε απρόοπτο. Τα δωρεάν Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας των μελών του Diners Club προβλέπουν το ενδεχόμενο απώλειας, κλοπής ή καταστροφής των αποσκευών ή την καθυστέρηση αφίξεως των αποσκευών άνω των 4 ωρών. Ακόμα, τα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας του Diners Club προβλέπουν ακόμη και την ασφάλιση προσωπικής αστικής ευθύνης προς τρίτους για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές.

Τα προνόμια της Diners Club δεν αφορούν, όμως, μόνο στις εμπειρίες σας σε ταξιδιωτικούς προορισμούς, αλλά και στην καθημερινότητά σας καθώς σας προσφέρει χωρίς επιπλέον χρεώσεις τις προνομιακές υπηρεσίες «Προστασία Αγορών» και «Νομική Προστασία».

Η Προστασία Αγορών αφορά στις αγορές που κάνετε από την Ελλάδα με χρέωση της Κάρτας. Οι αγορές σας προστατεύονται για χρονικό διάστημα 6 μηνών από κλοπή ή καταστροφή υπό ειδικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, οι αγορές σας αξίας έως 1.000 ευρώ προστατεύονται από απώλεια λόγω ληστείας ή μετά από διάρρηξη του χώρου στον οποίο βρισκόταν το αντικείμενο, από πυρκαγιά ή ζημιά από εξωτερικά φυσικά φαινόμενα.

Η κάρτα Diners Club ανοίγει έναν κόσμο γεμάτο προνόμια. Χρησιμοποιήστε την και κερδίστε Bonus πόντους με διπλάσια αναλογία, άρα και διπλάσια επιβράβευση. Επιπλέον, με το πρόγραμμα Bonus σαν κάτοχοι των καρτών Diners Club έχετε τη δυνατότητα να συλλέγετε Bonus πόντους εύκολα και γρήγορα από ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και να τους εξαργυρώνετε σε πολλές κατηγορίες προϊόντων που καλύπτουν διαφορετικές καθημερινές ανάγκες.

Γιατί Diners Club & Bonus, belong together.