Και κάπου εδώ Λίβερπουλ και Νάπολι κουνούν το μαντήλι στα αουτσάιντερ του Ε γκρουπ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης με «αυτοκρατορικό» πέρασμα από την έδρα της Γκενκ (1-4).

Και οι Ναπολιτάνοι με μια μεγάλη νίκη στην Αυστρία επί της Σάλτσμπουργκ (2-3). Κάπως έτσι οι Ιταλοί ανέβηκαν στους 7 βαθμούς, οι Άγγλοι ακολουθούν με έξι. Και πλέον τους… άλλους τους χωρίζει απόσταση. Η Σάλτσμπουργκ έμεινε στους τρεις βαθμούς, η Γκενκ στον 1. Να τα πάρουμε όμως με μια σειρά

Στο Βέλγιο το ενδιαφέρον κράτησε μόλις ένα δίλεπτο. Ο Τσάμπερλεϊν (2΄) άνοιξε το σκορ για την Λίβερπουλ και εκ των πραγμάτων έβαζε δύσκολα στη Γκενκ που αργά ή γρήγορα θα έπρεπε όχι απλά να αναπροσαρμόσει το πλάνο της αλλά να βγει στο… ξέφωτο, ανοίγοντας το γήπεδο.

Όταν το έκανε, στο δεύτερο ημίχρονο πλέον; Προφανώς το μετάνιωσε. Ο Τσάμπερλεϊν (57΄) το 0-2. Ο Μανέ το 0-3 (77΄). Ο Σαλάχ το 0-4 (87΄). Το μόνο που έμεινε στους Βέλγους ήταν ένα γκολ τιμής. Και ήρθε από τον Οντέι (88΄).

Σε όλο το ματς, η κατοχή της μπάλας ήταν σταθερά γύρω στο 70% για τους κόκκινους. Και μια αίσθηση πως αργά ή γρήγορα θα προκύψει μια παρτίδα πολλά με λίγα. Αίσθηση που επιβεβαιώθηκε.

Η Λίβερπουλ περιμένει πλέον τους Βέλγους στο Άνφιλντ την επόμενη αγωνιστική. Και επί της ουσίας με το… τρίποντο που έρχεται έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει από νωρίς το αυτονόητο της πρόκρισης. Πολλώ δε μάλλον αν η Νάπολι στην Ιταλία κάνει στην Σάλτσμπουργκ ότι της έκανε και απόψε, επί Αυστριακού εδάφους.

Η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό με έναν κεραυνό του Μέρτενς από δεξιά, με τον Βέλγο επιθετικό να φτάνει τον Ντιέγκο Μαραντόνα στα 115 τέρματα με την φανέλα της Νάπολι.

Η Σάλτσμπουργκ βεβαίως δεν το έβαλε κάτω. Έπεσε όμως στα γάντια του Μέρετ. Και στις καταπληκτικές του επεμβάσεις στο 24’ και στο 25’ σε ισάριθμα τετ-α-τετ με τον Χάαλαντ. Λίγο αργότερα ο Μέρετ (36’) θα πραγματοποιήσει ακόμα μια καταπληκτική απόκρουση σε σουτ του Ντάκα. Τελικά νικήθηκε (39΄) από στην άσπρη βούλα. Και την εκτέλεση πέναλτι Χάαλαντ.

Η βραδιά όμως ήταν του Μέρτενς. Η Νάπολι πήρε ξανά το προβάδισμα στο 64’ όταν μετά από σέντρα του Μαλκί, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στον Βέλγο επιθετικό που με δεξί σουτ, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Ναπολιτάνους ζευγαρώνοντας τα δικά του γκολ.

Ο Χάαλαντ τον μιμήθηκε στο 73΄για το 2-2 ανεβάζοντας τα γκολ του σε 6 (!) στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μάρτινς όμως δεν βάζει μόνο γκολ. Πασάρει και όλας. Και το έκανε ιδανικά ένα λεπτό μετά την ισοφάριση. Γύρισε στον Ινσίνιε και εκείνος έγραψε το τελικό 2-3.