Μπορεί να είναι αμέτρητες οι γωνιές που αξίζει να ανακαλύψει κάποιος στη Νέα Υόρκη, ωστόσο όλο και περισσότεροι πλέον προτιμούν να επισκεφθούν το Μπρονξ, για να φωτογραφηθούν (που αλλού;) στις σκάλες που χόρεψε ο κινηματογραφικός «Joker», κατά κόσμον Χοακίν Φίνιξ .

Τα 132 σκαλοπάτια που συνδέουν την οδό Σέξπιρ με την Άντερσον στη φτωχογειτονιά Highbridge του Μπρονξ έγιναν το must τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, χάρη στις χορευτικές φιγούρες του Χοακίν Φίνιξ ως «Joker» στην ομώνυμη ταινία, η οποία έχει προκαλέσει πλήθος συζητήσεων όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σπάει ταμεία. Η τοποθεσία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Μανχάταν κι είναι προσβάσιμη με το μετρό.

Καθημερινά πλήθος κόσμου κατακλύζει τις διάσημες, πλέον, σκάλες και ποζάρει αντιγράφοντας τις φιγούρες του «Joker». Στο θέμα έχουν αναφερθεί αρκετά αμερικανικά μέσα, ενώ σύμφωνα με ανάρτηση στο Instagram του New York Magazine, «κανείς δεν έδινε προσοχή σε αυτό το πράγμα πριν».

Όσο κι αν οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι ευχαριστημένοι που η γειτονιά τους έγινε πολυσύχναστη, καθώς κερδίζουν από αυτή την προβολή, άλλοι κάτοικοι είναι έξαλλοι, αφού έχασαν την ησυχία τους, αφότου η σκάλα μετατράπηκε σε στούντιο φωτογραφήσεων χωρίς ωράριο κι εκείνοι αποτελούν συχνά τμήμα του ντεκόρ. «Είναι ασέβεια να αντιμετωπίζεται η περιοχή και οι κάτοικοί της ως φωτογραφικό στιγμιότυπο», αναφέρει χαρακτηριστικά το gothamist.com.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν, με τον χορό του Χοακίν Φοίνιξ, κι άλλα από ρεπορτάζ με επισκέπτες της περιοχής, που μιμούνται τις χορευτικές φιγούρες του.

https://www.youtube.com/watch?v=6YfJH-A0XPM