Κακοκαιρία φέρνει μαζί του το φθινόπωρο που έκανε καθυστερημένα την εμφάνισή του στη χώρα μας.

Η κακοκαιρία πλήττει περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ νωρίτερα προκάλεσε προβλήματα στο νησί της Κεφαλονιάς.

Στο «σκοτάδι» η Κεφαλονιά

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στους δρόμους του νησιού, στην προσπάθειά τους να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προέκυψαν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Διακοπή ηλεκτροδότησης υπήρξε συγκεκριμένα στο Ληξούρι, στον Άγιο Νικόλαο, την Αγία Θέκλη, τα Τρωιαννάτα όπως και σε άλλες περιοχές του νησιού.

Σε ορισμένες περιοχές έχει ήδη επανέλθει η ηλεκτροδότηση ενώ πολλές βλάβες βρίσκονται ακόμα σε φάση αποκατάστασης.

Που θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα το μεσημέρι στην Αττική, με κατά τόπους μεγάλα ύψη.

Για το υπόλοιπο της Πέμπτης (31/10),  βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, από το απόγευμα όμως θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης

Σύμφωνα με το Έκτακτο δελτίο καιρού σήμερα Πέμπτη αναμένεται να επηρεαστούν:

  •  Τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
  • Η κεντρική Μακεδονία από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα.
  • Η Θεσσαλία από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, οι Σποράδες.

«Πέφτει» η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή 1/11 και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.