Εύκολη και γρήγορη αλμυρή τάρτα με τυριά και μπέικον, που μπορεί να φαγωθεί όλες τις ώρες της ημέρας, και θα απολαύσουν οι λάτρεις των τυριών κι όχι μόνο.

Υλικά

Για τη ζύμη

2 φλιτζάνια αλεύρι

½ κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο

1 αβγό

2 κουταλιές γλυκού νερό

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο

300 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο

300 γρ. μετοβόνε χοντροτριμμένο

½ κιλό πράσα καθαρισμένα και λεπτοκομμένα

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κουταλάκι γλυκού δυόσμο

2 αβγά

1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη ζύμη σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά διαδοχικά αρχίζοντας από το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι και φτιάχνουμε μια μπάλα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον, προσθέτουμε το πράσο και αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν καλά χωρίς όμως να ροδίσουν. Κλείνουμε το μάτι και προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον δυόσμο. Ρίχνουμε τα τυριά και  ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει για 10 λεπτά και κατόπιν χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C κι ετοιμάζουμε την βάση της τάρτας μας. Με τη βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με τη ζύμη ένα χοντρό, στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Το απλώνουμε μέσα στην ταρτιέρα, αφού πρώτα τη βουτυρώσουμε, να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματά της. Προσθέτουμε μέσα τη γέμιση. Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, σκεπασμένη με λαδόκολλα. Έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η τάρτα.