Τα ίχνη ενός αγνώστου που έχει καταφέρει να αποσπάσει χιλιάδες ευρώ από επαγγελματίες αναζητά η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Star Κεντρικής Ελλάδας, ο άνδρας επικοινώνησε με ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Ορχομενό, ισχυριζόμενος ότι είναι άλλος επαγγελματίας της πόλης και του ζήτησε να τον προμηθεύσει με πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ.

Μάλιστα του είπε πως θα τον πλήρωνε εκείνη τη στιγμή μέσω e-banking.

Ωστόσο, η απόδειξη της ηλεκτρονικής συναλλαγής αντί για το συγκεκριμένο ποσό, έγραφε 5.500 ευρώ.

Σε επικοινωνία τους υποστήριξε ότι επρόκειτο για λάθος στη διαδικασία πληρωμής και ζήτησε από τον πρατηριούχο την επιστροφή του υπολοίπου, όπως και έγινε.

Με την ίδια διαδικασία, ο άγνωστος κατάφερε να εξαπατήσει και έναν ιδιοκτήτη καταστήματος ελαστικών στην ίδια περιοχή, όταν αντί για πληρωμή 320 ευρώ, του παρουσίασε απόδειξη e-banking αξίας 6.300 ευρώ!

Η προσπάθεια του άγνωστου μέχρι στιγμής απατεώνα δεν είχε αποτέλεσμα ωστόσο, στη Θήβα, όταν επιχείρησε να εξαπατήσει έναν άλλο πρατηριούχο.

Του τηλεφώνησε λέγοντας πως είναι ένας φαρμακοποιός της περιοχής, ζητώντας 650 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης. Και σε αυτή την περίπτωση παρουσίασε απόδειξη πληρωμής κατά πολύ αυξημένη, της τάξης των 6.890 ευρώ.

Όταν ο πρατηριούχος όμως επικοινώνησε με τον συγκεκριμένο φαρμακοποιό, εκείνος του διέψευσε την παραγγελία.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο πρατηριούχος έσπευσε να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία, προκειμένου να προστατεύσει και άλλους επιχειρηματίες στην περιοχή.