Η απόλυση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο αιφνιδίασε την ποδοσφαιρική κοινότητα στην Αγγλία, αλλά φαίνεται πως η διοίκηση της Τότεναμ είχε προετοιμαστεί.

Η 14η θέση στην Premier League είχε θορυβήσει τον πρόεδρο, Ντανιέλ Λίβι και τους διοικούντες και απλώς επισημοποίησαν την απόφαση τους.

Σύμφωνα με το «talksport», οι παράγοντες των Spurs έχουν ήδη προσεγγίσει τον Ζοσέ Μουρίνιο για την τεχνική ηγεσία.

Ο Πορτογάλος δεν έχει δουλέψει μετά την αποπομπή από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει κίνητρο για να αποδείξει την αξία του στην Premier League.

Ωστόσο, η προσέγγιση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν έχουν σημειωθεί περαιτέρω εξελίξεις.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα «onefootball.com» έγραψε πέντε προπονητές οι οποίοι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Ποκετίνο. Ασφαλώς, ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ένας από τους πέντε.

Από εκεί και πέρα, ένας άλλος υποψήφιος είναι ο Γερμανός, Τζούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος έχει δημιουργήσει το θαύμα της Λειψίας και στην πατρίδα του θεωρείται ο νέος Κλοπ.

Ένας τρίτος είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τους Άγγλους αστέρες της Τότεναμ.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται ο προπονητής της Μπόρνμουθ, Έντι Χόουβ, ένας από τα next best thing της προπονητικής στο Νησί.

Όσο για μία πιο εξωτική υποψηφιότητα, πρόκειται για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος είναι ελεύθερος και έχει να επιδείξει έργο στη Γιουβέντους.