Η Δυτική Ελλάδα πλήττεται από ισχυρή κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, από αργά το βράδυ της Τρίτης.

Είναι ενδεικτικό ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo στα Αρφαρά Μεσσηνίας μέσα σε διάστημα τριών μόνο ωρών, σήμερα το πρωί (06:50 – 09:50), κατέγραψε 104 χιλιοστά βροχής, ενώ στη Ζάκυνθο 95 χιλιοστά.

Συνολικά 3.500 κεραυνοί

Παράλληλα, το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ», έως τις 10:00 είχε καταγράψει 3.500 κεραυνούς εντός της ελληνικής επικράτειας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πτώση δέντρων και καταστροφές στη Ζάκυνθο

Πλημμύρες, πτώση δέντρων, καταστροφές σε στέγες και φθορές στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τις πρωινές ώρες σήμερα τη Ζάκυνθο. Τα προβλήματα καταγράφουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του νομού, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλήρης εικόνα των ζημιών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι ζημιές καταγράφονται στα χωριά Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, ‘Αγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.

Τμήμα της επαρχιακής οδού στον Βασιλικό έχει κλείσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης βράχων που έκλεισαν τον δρόμο από κατολίσθηση, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Κερί. Στις δύο παραπάνω περιοχές βρίσκονται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, από νωρίς συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη κληθεί να συνδράμει στην απομάκρυνση υδάτων σε σπίτι στο Κερί, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στη Λούμπα και σε κτίριο στους Αμπελόκηπους ενώ το κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή των Ελατίων χρειάστηκε να παρέμβει για την κοπή κλαδιών στις Βολίμες.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη (19-11-2019) με την κακοκαιρία να επιδεινώνεται από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (20-11-2019)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.

β. Η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.

2. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (21-11-2019)

α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).