Συνάντηση με τον αδερφό του πρίγκιπα Άντριου, πραγματοποίησε στη βασιλική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ ο πρίγκιπας Κάρολος.

Όπως λέγεται η συνάντηση έγινε τη Δευτέρα στην έπαυλη, ενώ παρών ήταν και ο πατέρας τους πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο Κάρολος φέρεται πως έδωσε το τελεσίγραφο στον Άντριου, λέγοντάς του ότι δεν υπάρχει τρόπος να ξαναμπεί στους κύκλους της βασιλικής οικογένειας, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον, μετά το σκάνδαλο Επστάιν, σύμφωνα με την Daily Mail.

Βασιλική πηγή είπε στη Sun: «Όλα ήταν πολύ πολιτισμένα και ήρεμα αλλά ο Κάρολος πολύ ψύχραιμα του έστειλε το μήνυμα και του είπε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στη βασιλική οικογένεια στο προσεχές μέλλον. Ο Άντριου σκέφτηκε ότι του φέρονται σκληρά καθώς τίποτα δεν έχει αποδειχθεί η ενοχή του, αλλά αποδέχθηκε την απόφαση. Βασικά δεν είχε επιλογή»

Επίσης φέρεται ο Κάρολος να ανησυχεί με το ενδεχόμενο ο αδερφός του να πρέπει να πάει στις ΗΠΑ και να καταθέσει στο FBI ώστε να καθαρίσει το όνομά του, με τον κυριότερο φόβο να είναι ότι έτσι θα λυθεί το μυστήριο γύρω από τη βασιλική οικογένεια.

Μάρτυρας – κλειδί «καίει» τον Άντριου

Το άλλοθι του πρίγκιπα Άντριου, πως τη μέρα για την οποία κατηγορείται ότι είχε πρώτη φορά σεξουαλική επαφή με την ανήλικη τότε Βιρτζίνια Ρόμπερτς, καταρρίπτει μάρτυρας – κλειδί στην υπόθεση.

Η γυναίκα αυτή ισχυρίζεται ότι είδε τον πρίγκιπα Άντριου μαζί με το θύμα του Επστάιν τη νύχτα που κατηγορείται ότι κοιμήθηκε μαζί της.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της μάρτυρος, «είδε τον πρίγκιπα Άντριου με τη Βιρτζίνια, το θυμάται έντονα γιατί θυμάται να σχολιάζει ότι είδος μέλος της Βασιλικής Οικογένειας. Ήταν κάτι αξιοσημείωτο για αυτήν».

Η μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει όσα ξέρει στο FBI.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες

Η Βιρτζίνια Τζιούφρι ή Ρόμπερτς, η γυναίκα που υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε όταν ήταν 17 ετών σε σεξουαλικές επαφές με τον πρίγκιπα Αντριου κατόπιν εντολής του μεγαλοεπιχειρηματία Τζέφρι Επστάιν, ζήτησε από τους Βρετανούς «να τη στηρίξουν» και να «μην αποδεχτούν όλα όσα της συνέβησαν».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, η Βιρτζίνια Τζιούφρι ή Ρόμπερτς, όπως ήταν το επώνυμό της πριν τον γάμο της, ανέφερε ότι μεταφέρθηκε από τον Επστάιν στο Λονδίνο το 2001 και περιέγραψε πώς η φιλενάδα του, Γκισλέιν Μάξγουελ, τη σύστησε στον πρίγκιπα Αντριου και της υπέδειξε «τι να του κάνει».

Ο πρίγκιπας της ζήτησε να χορέψουν και όπως εξομολογείται η Ρόμπερτς «ήταν ο πιο φρικτός χορός της ζωής της. Ο ιδρώτας του ήταν σαν να έβρεχε παντού».

«Στο αυτοκίνητο, η Γκισλέιν μου είπε ότι πρέπει να κάνω στον Αντριου ό,τι κάνω και στον Τζέφρι και αυτό με αρρώστησε», είπε.

Αργότερα, το ίδιο βράδυ ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί του στο σπίτι της Μάξγουελ, στη Μπελγκράβια, κάτι που επαναλήφθηκε δύο φορές ακόμη, στη Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική.

Ο 59χρονος πρίγκιπας, όγδοος στη σειρά διαδοχής στον θρόνο, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Οκτώβριο στο BBC και η οποία κρίθηκε «καταστροφική». Μετά την προβολή της αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή. Υποστήριζε ότι εξαιτίας ασθένειας δεν ίδρωνε και πως δεν θυμάται να έχει συναντηθεί ποτέ με την Τζιούφρι.