Η πίεση από τους καταιγιστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας έχει φτάσει στο μάξιμουμ. Μήπως θυμάστε πότε ήταν που ήσασταν διακοπές; Δεν έχετε ανάγκη από ένα διάλειμμα για χαλάρωση;

Ένα διήμερο την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η δική μου ευκαιρία να το «σκάσω» για ένα ταξιδάκι με μόνο σκοπό την αναζωογόνηση! Για αυτόν τον σκοπό διάλεξα την Αιδηψό και το θαύμα που προσφέρουν οι θερμές πηγές της. Η Alpha Bank κάρτα και το Πρόγραμμα Bonus μού επέτρεψαν να οργανώσω εύκολα και οικονομικά αυτήν την αξέχαστη απόδραση.

Προορισμός ευεξίας με ιστορία αιώνων

Τα λουτρά της Αιδηψού έχουν ιστορία αιώνων. Ο μύθος λέει ότι η θεά Αθηνά ζήτησε από τον αδελφό της τον Ήφαιστο να δημιουργήσει τα λουτρά, ώστε να ξεκουράζεται σε αυτά μετά τους άθλους του ο αγαπημένος της ήρωας, ο Ηρακλής. Ο Ήφαιστος χτύπησε με το σφυρί του τα έγκατα της γης και από εκεί ανάβλυσαν πίδακες θερμών ιαματικών νερών.

Τα λουτρά της Αιδηψού τα απόλαυσαν αυτοκράτορες όπως ο Αδριανός, ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Μέγας Κωνσταντίνος. Αλλά και νεότεροι θρύλοι, όπως ο Ωνάσης, η Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ομάρ Σαρίφ, εφοπλιστές, πολιτικοί, καλλιτέχνες. Όλοι έχουν περάσει από την Αιδηψό για να νιώσουν στο κορμί τους τα ευεργετικά αποτελέσματα των νερών της Αιδηψού.

Αν και παλαιότερα η λουτρόπολη συγκέντρωνε μεγαλύτερους σε ηλικία, πλέον έχει καθιερωθεί ως hot προορισμός ευεξίας, πνευματικής διαύγειας και ψυχικής ανάτασης. Σας υπογράφω ότι φεύγοντας από εκεί θα νιώθετε αναγεννημένοι!

Μια απόδραση εύκολα και οικονομικά

Η πρώτη μου κίνηση βέβαια ήταν να οργανώσω την απόδρασή μου εύκολα και οικονομικά. Χάρη στην εφαρμογή Bonus App εξέτασα τις επιλογές μου και κατέληξα ότι θα ταξίδευα με ένα αυτοκίνητο από την Hertz και θα έμενα στο πολυτελές thermal spa Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel.

Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Bonus επέλεξα να εξαργυρώσω μερικούς από τους Bonus Πόντους που έχω συγκεντρώσει με την Alpha Bank κάρτα μου στην Hertz. Η Hertz ανήκει στους μεγάλους συνεργάτες στο Πρόγραμμα Bonus και έτσι κέρδισα 15% έκπτωση στην ενοικίαση ενός πολυτελούς Crossover που πάντα ονειρευόμουν να οδηγήσω.

Η Αιδηψός απέχει από την Αθήνα 185 χλμ. Βγήκα στην εθνική οδό Χαλκίδας – Αιδηψού και σε περίπου 3 ώρες ήμουν στον προορισμό μου. Το τοπίο είναι απίστευτο και το θέαμα ονειρικό. Πυκνοί υδρατμοί σηκώνονται προς τον ουρανό και από κάτω αφρίζει το καυτό νερό. Θερμές πηγές στην Αιδηψό υπάρχουν παντού: κατά μήκος της παραλίας, ανάμεσα σε σπίτια και χωράφια. Το νερό έρχεται από βάθος 2,5 χλμ και η θερμοκρασία του κυμαίνεται από 34 έως 82 βαθμούς Κελσίου! Όταν ο καιρός το επιτρέπει η βουτιά στη θάλασσα είναι θείο δώρο.

Μεγαλύτερη απόλαυση όμως είναι να νιώσεις το ζεστό νερό πάνω σου μέσα στο πολυτελές περιβάλλον του Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel. Περικυκλωμένο από ένα υπέροχο τοπίο με πλούσια βλάστηση και θέα στη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Δεν το συγκαταλέγει τυχαία το περιοδικό Conde Nast Traveler στα δέκα κορυφαία παγκοσμίως thermal spa.

Έναντι 75.000 bonus πόντων είχα μια διανυκτέρευση σε δίκλινο standard δωμάτιο του Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel, με πλούσιο αμερικάνικο πρωινό σε μπουφέ και πρωινό χαμηλών θερμίδων. Η προσφορά μέσω του Προγράμματος Bonus περιλαμβάνει χρήση της εσωτερικής πισίνας που διαθέτει 100% ιαματικό νερό και με θερμοκρασία 30 – 32ºC και της εξωτερικής πισίνας με 50% ιαματικό νερό και 50% νερό θαλάσσης με θερμοκρασία 28 – 30ºC και πολλές άλλες υπηρεσίες.

Μοναδική εμπειρία αναγέννησης

Αξιοποίησα κάθε λεπτό που είχα στη διάθεσή μου και όλα όσα μου προσέφερε αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο. Χαμάμ, υδρομασάζ, θεραπείες με ιαματική λάσπη.

Η απόλυτη εμπειρία όμως είναι η εσωτερική πισίνα! Μέσα σε αυτήν δεν ακούγεται ούτε ψίθυρος. Μόνο ο ήχος των ιαματικών νερών που αναβλύζουν από το μεγάλο «μανιτάρι» που βρίσκεται στο κέντρο της πισίνας. Δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψω το αίσθημα απόλυτης χαλάρωσης και πλήρους αναζωογόνησης που προσφέρει η εμπειρία του θερμού νερού που τρέχει στον αυχένα και την πλάτη.

Πλήρως αναγεννημένη αποφάσισα να κάνω μια βόλτα στην λουτρόπολη. Ο απογευματινός περίπατος στον παραλιακό δρόμο είναι ονειρικός. Η περιοχή είναι βγαλμένη σαν από άλλον αιώνα. Τα ξενοδοχεία διατηρούν την αισθητική της Belle Epoque και από τη εξέδρα στο «Κύμα» απολαμβάνει κανείς ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο. Άφησα το βλέμμα μου να βυθιστεί στη θάλασσα. Είχα ξεχάσει ήδη όλα όσα με πίεζαν τις τελευταίες εβδομάδες στη δουλειά. Τελικά, ναι, το νερό εδώ είναι μαγικό. Και η Αιδηψός είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν!