Από μία παχιά επικίνδυνη ομίχλη έχει καλυφθεί το Σίδνεϊ με τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Συγκεκριμένα, οι επικίνδυνες πυρκαγιές όπου ξέσπασαν στην Νέα Νότια Ουαλία είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν έναν επικίνδυνο καπνό που πήγε και «κάθισε» πάνω από το Σίδνεϊ.

Η ορατότητα είναι τόσο χαμηλή στο λιμάνι της αυστραλιανής πόλης που μέχρι και τα πλοία έδεσαν, ενώ στους σιδηροδρομικούς σταθμούς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός σε περίπτωση φωτιάς με αποτέλεσμα να προκληθεί όλεθρος στις τοπικές συγκοινωνίες.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως στο προάστιο της Αυστραλίας, Μόνα Βάλε, σημειώθηκαν τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης στον κόσμο, πάνω και από την Σαγκάη και το Χόνγκ Κόνγκ.

Ήδη τον γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς οι Αυστραλοί κυκλοφορούν φορώντας μάσκες εξαιτίας της ομίχλης.

Το Twitter πήρε φωτιά στην Αυστραλία με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να λένε πως όχι μόνο δεν μπορούν να οδηγήσουν, αλλά δεν βλέπουν καν μπροστά τους.

Από την άλλη πλευρά, οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν πως η παχιά ομίχλη που δημιουργήθηκε από την φωτιά είναι μία συνταγή που δυνητικά ενεργοποιεί σοβαρές ασθένειες.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στο προάστιο της Αυστραλίας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν από χτες το βράδυ με τις φλόγες.

Στο σημείο βρίσκονται περίπου  2.700 πυροσβέστες και προσπαθούν να κατασβήσουν περίπου 85 εστίες πυρκαγιών, 42 από τις οποίες έχουν χαρακτηριστεί ανεξέλεγκτες.