Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Αμαρουσίου το μεσημέρι της Κυριακής.

Μετά την επιχείρηση ανακατάληψης της «Έπαυλης Κούβελου», η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης ανάμεσα στα εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού, στο κέντρο του Αμαρουσίου.

Επιχείρηση ανακατάληψης της «Επαυλης Κούβελου»

Στο κάλεσμα για την ανακατάληψη της «Επαυλης Κούβελου» που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανταποκρίθηκαν μέλη συλλογικοτήτων. Κάποιοι κατάφεραν να μπουν ξανά στο κτίριο της κατάληψης και να αναρτήσουν πανό, σε μια συμβολική κίνηση.

Ωστόσο στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που τους απώθησαν.

Λίγη ώρα αργότερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάληψη Κούβελου στη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος.

Χημικά και κρότου – λάμψης από τα ΜΑΤ

Κατά πληροφορίες, κάποιοι έγραψαν συνθήματα σε βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Ερμού.

Ήταν η αφορμή για τους άντρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ που ήθελαν να κάνουν μια ακόμη επίδειξη δύναμης. Χρησιμοποίησαν χημικά, την ώρα που ο εμπορικός δρόμος ήταν γεμάτος οικογένειες με παιδιά, καθώς τα καταστήματα σήμερα είναι ανοιχτά.

Στη συνέχεια κυνήγησαν ομάδες νεαρών στο σταθμό του ΗΣΑΠ, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να κάνουν χρήση βομβίδων κρότου – λάμψης, μετατρέποντας το κέντρο του Αμαρουσίου σε «εμπόλεμη ζώνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί συνεπλάκησαν με αντιεξουσιαστές που προκάλεσαν ζημιές στις μπάρες ελέγχου εισιτηρίων.

Τα συνθήματα

Στη διάρκεια της διαδήλωσης, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν μεταξύ άλλων συνθήματα για τη λειτουργία των καταστημάτων σήμερα, Κυριακή, καθώς και για την κατάληψη Κούβελου.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν τα εξής:

«Γλυκά το λέμε και ό,τι θέλει ας γίνει, η έπαυλη Κούβελου κατάληψη θα μείνει»

«Κυριακή και νύχτα να πάνε για δουλειά οι υπουργοί οι δήμαρχοι κι όλα τα αφεντικά»

«Βιτρίνες λουσάτες απλήρωτοι εργάτες, τα αφεντικά πλουτίζουν στις δικές μας πλάτες»

«Όλα είναι δικά μας γιατί όλα είναι κλεμμένα, κατάληψη σε βίλες κι εγκαταλελειμμένα»