Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση του Λιμενικού στον Σαρωνικό, όπου νωρίς το πρωί της Δευτέρας έπλεε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, ιστιοπλοϊκό σκάφος με τέσσερις επιβαίνοντας.

Το σκάφος έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Αγίου Γεωργίου στον Σαρωνικό κόλπο και οι τέσσερις επιβαίνοντες είχαν ζητήσει να εγκαταλείψουν το σκάφος.

Στο σημείο έσπευσαν ρυμουλκό πλοίο, τρία παραπλέοντα, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε κι ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό, οι τρεις επιβαίνοντες παρελήφθησαν από το ελικόπτερο και μεταφέρθηκαν στο Κοτρώνι και ο τέταρτος παρελήφθη από παραπλέον σκάφος κι μεταφέρθηκε στην Ελευσίνα.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ παραμένει και σήμερα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ .Μαρίνα-Νέα Στύρα, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.