Χιονόπτωση, που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στην περιοχή των Καλαβρύτων, προκάλεσε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, κυρίως από και προς το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, αρκετοί οδηγοί δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα οχήματά τους.

Όμως, όπως προσέθεσε, άμεσα επενέβησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία απομάκρυναν το χιόνι από τον δρόμο και έπειτα από λίγη ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Επίσης, όπως είπε ο Νίκος Γυφτάκης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ένα τουριστικό λεωφορείο ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια οι επιβάτες στην πόλη των Καλαβρύτων.

Να σημειωθεί ότι στα Καλάβρυτα βρίσκονται περί τους 15.000 επισκέπτες που κατέφθασαν στην ορεινή πόλη της Αχαίας για το τριήμερο των Θεοφανείων.

Απαγορευτικό για φορτηγά και βαρέα οχήματα

Την ίδια ώρα, μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας έχει λάβει η Αστυνομία στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων. Οι αστυνομικοί απαγορεύουν στα φορτηγά και στα βαρέα οχήματα να διέλθουν, ενώ όσοι οδηγοί δεν έχουν αλυσίδες μαζί τους, δεν τους επιτρέπεται να διέλθουν από το δρόμο.

Στην Πούντα – Καλαβρύτων υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρα για να μείνει ανοικτός ο δρόμος.

Με ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. τροποποιεί προηγούμενη απόφαση απαγόρευσης της κίνησης των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την χώρα.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Έτσι, και βάσει των νεώτερων στοιχείων η ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει ότι:

Επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου έως τις 6 το απόγευμα, στους αυτοκινητόδρομους και το εθνικό οδικό δίκτυο στις ακόλουθες οδικές αρτηρίες:

Ιονία οδό, Εγνατία οδό, εθνική οδό Προμαχώνα-Θεσσαλονίκης, ΠΑΘΕ από Ευζώνους έως Λάρισα (κόμβος Νίκαιας), Ολυμπία οδό, Μωρέα (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα), Ε65 –τμήμα Ξυνιάδα έως Καλαμπάκα.

Από Λάρισα-κόμβο Νίκαιας έως Αθήνα συνεχίζει και ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών.

Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι μετά τις 6 το απόγευμα απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των παραπάνω φορτηγών σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους και το εθνικό οδικό δίκτυο.