Ο Αρης είχε προειδοποιήσει από το παιχνίδι της Τούμπας. Και στον πρώτο γύρο θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη. Στον ΠΑΟΚ δεν έλαβαν σοβαρά την προειδοποίηση και θεώρησαν πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το αήττητο δεν θα έσπαγε ούτε αυτή την φορά. Υπολόγισαν λάθος και την πάτησαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Γιατί είναι οδυνηρό να σου κάνει την ζημιά ο συμπολίτης Αρης και να ζεις με την καζούρα στην πόλη για μια εβδομάδα. Η ζημιά έγινε για τον ΠΑΟΚ και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Ο Ζίβκοβιτς έχει μεγάλες ευθύνες στο πρώτο γκολ του Λάρσον και το τρίτο του Ρόουζ. Από την άλλη το γκολ με το οποίο μπήκαν μπροστά στο σκορ οι παίκτες του Φερέιρα ήταν ευγενική προσφορά του Κουέστα που την σέρβιρε στον Σφιντέρσκι. Ναι, ο Αρης ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός. Δεν του έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο πρωτάθλημα όπου έχανε ευκαιρίες με το τσουβάλι.

Αυτή τη φορά δημιουργούσε και σκόραρε. Συνέβαλε σε αυτό και η ευφυής κίνηση του προπονητή του να τραβήξει την ομάδα πίσω μετά το δεύτερο γκολ και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που μοιραία άφηναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά τους να επιτεθούν και να σκοράρουν. Ωστόσο είχε κι άλλο πρόβλημα η ομάδα του Φερέιρα.

Ο Μίσιτς και ο Μαουρίσιο που είναι καλοί χειριστές της μπάλας δεν έχουν την ταχύτητα και τα πλάγια βήματα για να ανακόψουν αντεπιθέσεις. Ίσως ο Πορτογάλος κόουτς να ρίσκαρε εν γνώσει του προβλήματος. Ο Σάσα με τον Ματίγια είναι πιο γρήγοροι και ευέλικτοι παίκτες. Αυτό σε συνδυασμό με την επιλογή του Φετφατζίδη να συγκλίνει και να γίνεται σε πολλές περιπτώσεις επιπλέον κεντρικός χαφ δημιούργησε και αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Αρη.

Ο ΠΑΟΚ έχασε το αήττητο και είναι πιθανό να χάσει και την πρώτη θέση. Κυρίως έδειξε ότι με ασταθή άμυνα και δυσκίνητο κέντρο έχει πρόβλημα απέναντι σε γρήγορες ομάδες. Στον βαθμό που δεν μπορεί να βρει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα θα βρεθεί κι άλλες φορές σε θέση να κυνηγάει αποτέλεσμα και να μην τα καταφέρνει…