«Δεμένη» θεωρείται από τους περισσότερους η υπόθεση της Ξάνθης. Και όποιον και να ρωτήσεις στο ποδόσφαιρο σου δίνει την ίδια απάντηση. Ότι δεν γίνεται να τη γλιτώσει.

Είτε από το σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ, που δεν έχει προηγούμενο. Είτε από την γκέλα του Πανόπουλου να μεταβιβάσει τις μετοχές της ΠΑΕ από μια εταιρία του, σε άλλη, δίχως την έγκριση της ΕΕΑ.

Δεν μπορεί παρά να υποβιβαστούν οι Ακρίτες έτσι όπως τα έκαναν. Και όσο και αν προσπαθούν να παίξουν με το… ρολόι, ζητώντας αναβολές για αστεία πράγματα το μέλλον φαντάζει προδιαγεγραμμένο.

Παρά ταύτα στο πρωτάθλημα συνεχίζει κανονικά. Και σήμερα πέρασε και από τον Βόλο, του ομόσταυλου Αχιλλέα. Βαθμολογικά είναι στην πρώτη εξάδα. Και αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί αλλοίωση του πρωταθλήματος.

Γιατί θυμίζουμε ότι οι Ακρίτες έχουν νικήσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Τον Παναιτωλικό που δίνει μάχη για να σώσει τη κατηγορία. Πήρε βαθμό από τον Ολυμπιακό. Επικράτησε του Ατρομήτου και της Λάρισας που με τη σειρά τους δίνουν μάχη για την εξάδα.

Ουσιαστικά η Ξάνθη με τη συγκομιδή της «παρεμβαίνει» και στις τρεις μεγάλες μάχες του πρωταθλήματος. Εκείνη της κουφής. Της εξάδας για τα πλέι-οφ. Και βέβαια της ουράς.

Και αντί η ΕΕΑ εχθές να τους μαζέψει που ζητούσαν κάθε τρεις και λίγο αναβολές της εκδίκασης τους επέτρεψε να φύγουν από την αίθουσα γιατί λέει δεν κατάλαβαν ότι κατηγορούνται για πολυιδιοκτησία.

Η Επιτροπή που δεν φρόντισε να είναι παρόντας ούτε ο Ιωάννης Καλπαζίδης για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ο σερβιτόρος ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη που βρήκε 10 εκατ ευρώ και τα έβαλε στην RFA για να αγοράσει το αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ Ξάνθης.

Είναι κατανοητό πως θέλει τον χρόνο της η υπόθεση. Θα πρέπει να γίνει και κατανοητό όμως ότι το πρωτάθλημα εξελίσσεται. Ότι είναι Γενάρης μεταγραφών κλπ. Και ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δώσει τα λεφτά τους. Δεν μπορεί στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο να ξεφτιλίζεται από τους υπεύθυνους σε κάθε ευκαιρία. Όλα έχουν ένα όριο

ΥΓ. Έξι ποντάκια από τον Βόλο οι Ακρίτες. Τουλάχιστον έμειναν οι βαθμοί στην οικογένεια. Γιατί όμως δεν έπαιξαν οι 10 από τους 11 δανεικούς του ΠΑΟΚ ρε παιδιά; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;