Μέσω αεροσκαφών αποφάσισε να τροφοδοτήσει η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία τα χιλιάδες πεινασμένα άγρια ζώα που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές που μαστίζουν την Αυστραλία τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα οι αρμόδιες αρχές ανέλαβαν να ταΐσουν τα ταλαιπωρημένα και αδύναμα ζωάκια ρίχνοντάς τους από ψηλά χιλιάδες καρότα και γλυκές πατάτες ώστε να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους στη «μαύρη»φύση.

H επιχείρηση για την τροφοδότηση των άγριων ζώων της Αυστραλίας άρχισε πρόσφατα με το όνομα «Επιχείρηση Rock Wallaby» με βασικούς συντονιστές το Εθνικό Πάρκο Νέας Νότιας Ουαλίας και την Εθνική Υπηρεσία Άγρια Ζωής.

Χάρη σε αυτούς αλλά και σε εθελοντές συλλέχθηκαν πάνω από 2.200 κιλά φρέσκα λαχανικά για τα ζώα, τα οποία και οι αρμόδιοι επέλεξαν να ρίξουν από…  ψηλά.

Ο υπουργός περιβάλλοντος της Νέας Νότιας Ουαλίας Ματ Κίαν δήλωσε ότι ενώ τα περισσότερα ζώα έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν τις πυρκαγιές και να σωθούν, πλέον αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της συλλογής τροφής, καθώς η φωτιά έχει «αφανίσει» όλη τη βλάστηση από τους βιότοπους της Αυστραλίας.