To ενδεχόμενο να είχε συγκροτήσει ή να ήταν μέλος ένοπλης ομάδας για να πραγματοποιούν ληστείες με στόχο την ενίσχυση του «επαναστατικού ταμείου» εξετάζει η Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη του 32χρονου γνωστού και ως «τοξοβόλου του Συντάγματος» στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής μαζί με δύο ακόμη γυναίκες.

Η Αντιτρομοκρατικό με δεδομένο το «ιστορικό» του 32χρονου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στις Συνωμοσίες Πυρήνων της Φωτιάς έχει βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις του και προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις επαφές που είχε με άτομα που κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας.

Ο 32χρονος,  μια 28χρονη συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου η οποία ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Η σύλληψή τους  πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, όπου συνδυάσθηκαν πληροφορίες και στοιχεία.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν στο αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αγίας Παρασκευής την οδό Αγίου Ιωάννου.

Ο οπλισμός που βρέθηκε

Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο 32χρονος αυτόματο υποπολυβόλο ούζι το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη (μάλιστα το κοντάκι ήταν ιδιοκατασκευή για να μπορεί να διπλώνει και να χωράει στη θήκη μεταφοράς που χρησιμοποιούσαν), 4 γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 3 πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους, 5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία, ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά, χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και πολλά αντρικά ρούχα διαφόρων μεγεθών. Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα ή αύριο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι πλαστές ταυτότητες για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Ακόμη εντοπίστηκαν μάσκα και ψεύτικα μούσια που πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν ή επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε ληστείες, Όπως έγινε γνωστό από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ.

Τα ερωτήματα και οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Η συνύπαρξη του 32χρονου που είχε κατηγορηθεί ως μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και της 28χρονης γεννά ερωτήματα στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που δεν αποκλείουν τη δημιουργία μιας νέας ένοπλης ομάδας και ότι είχαν σχεδιάσει σειρά ληστειών για το επονομαζόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Μάλιστα οι αστυνομικοί, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ,  έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» ανεξιχνίαστες ληστείες σε τράπεζες κυρίως στην περιφέρεια, ενώ θα εξεταστούν και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν συνεργούς τους οι οποίοι θα επιχειρήσουν να «σβήσουν» τα ίχνη τους και να μεταφέρουν σε ασφαλές χώρο αν υπάρχει άλλος οπλισμός.

Εξάλλου τα πολλά αντρικά ρούχα διαφόρων μεγεθών που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο μαρτυρούν πως ανήκαν σε συνεργούς τους. Επίσης βρέθηκαν μια μάσκα σιλικόνης και ψεύτικα μούσια, τα οποία ενδεχομένως έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες. Επίσης όπως έγινε γνωστό χθες ο 32χρονος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ και μάλιστα ο «τοξοβόλος» είχε μεταμφιεστεί σε ιερέα.