Η αντίστροφη μέτρηση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη ξεκίνησε από την στιγμή που βγήκε η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για πολυιδιοκτησία. Μια απόφαση δεσμευτική που δεν αφήνει περιθώρια επανεξέτασης ή οποιοδήποτε άλλο ευφάνταστο σενάριο προσπαθεί να… προωθήσει ο ΠΑΟΚ και ο επικοινωνιακός «στρατός» του.

Από την στιγμή πλέον που από χθες γνωρίζουν άπαντες το σκεπτικό της απόφασης, που είναι κόλαφος και για τις δύο ΠΑΕ, πλέον αναμένουμε τις ποινές που θα επιβληθούν σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Την Δευτέρα λοιπόν θα εκδικαστεί στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ από τον Αθλητικό Δικαστή η υπόθεση τόσο της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθη όσο και το μετοχικό θέμα της Ξάνθης.

Μια υπόθεση με τα αδιάσειστα στοιχεία που υπάρχει και στο πόρισμα είναι ξεκάθαρη με τον Αθλητικό Δικαστή να αποφασίζει για την ποινή, που στην προκειμένη περίπτωση είναι μια, και δεν έχει αλλάξει παρά την προσπάθεια της Κυβέρνησης με την τροπολογία.

Υποβιβασμός. Και αυτή την ποινή θα αντιμετωπίσει εις διπλούν η Ξάνθη εξαιτίας της υπόθεσης της αλλαγής των μετοχών όπου δεν ενημέρωσε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League κάλεσε για τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 09:30, τις παρακάτω ΠΑΕ:

ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο.: «Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε την από 27-1-2020 Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία μας διαβιβάσθηκε με το υπ’ αριθ. πρωτ. έγγραφό της καθώς και το υπ’ αριθ. πρωτ. εξερχ. 30/10-2-2020 έγγραφο ΕΠΟ, καλώντας σας να παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της.»

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Με την παρούσα σας διαβιβάζουμε την από 27-1-2020 Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία μας διαβιβάσθηκε με το υπ’ αριθ. πρωτ. έγγραφό της καθώς και το υπ’ αριθ. πρωτ. εξερχ 30/10-2-2020 έγγραφο ΕΠΟ, καλώντας σας να παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της.»

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Κατόπιν των υπ’ αριθ. πρωτ. 764 και 765/10-2-2020 καταγγελιών – προσφυγών σας, σας ενημερώνουμε ότι η εκδίκαση των υποθέσεων που φέρονται ενώπιον μας με την από 27-1-2020 Έκθεση/Πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 17ης-2-2020, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 9:30.»