Αντιπαράθεση για την πολιτική επικαιρότητα είχαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Mag.

Κόντρα για το προσφυγικό

Για το «πάγωμα» των επιτάξεων χώρων που θα χρησιμοποιούνταν για τη φιλοξενία προσφύγων, σημείωσε ότι «δίνεται η δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να προτείνει αυτή τα σημεία. Δώσαμε προθεσμία για να γίνει διάλογος. Όχι για να πουν «δε θέλουμε δομές, μακριά από εμάς». Το θέμα δεν είναι να διώξουμε ένα πρόβλημα που μας ξεπερνά, αλλά να το λύσουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Φίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση πώς λειτούργησε «ιδεολογικά και υπό το κράτος προεκλογικής δημαγωγίας στο προσφυγικό. Δεν είδε τις γεωπολιτικές πτυχές του θέματος».

Ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη για άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων στην ενδοχώρα ούτως ώστε να μη «γίνουν αποθήκη ψυχών τα νησιά».

Διαξιφισμός για τους «αρμούς της εξουσίας»

Σχετικά με τη δήλωση Τσίπρα ότι η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ελέγξει όλους τους αρμούς της εξουσίας, ο κ. Φίλης υποστήριξε πως «είπε το αυτονόητο. Όταν κερδίζεις τις εκλογές δεν επηρεάζεις όλη τη δομή της εκτελεστικής εξουσίας. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι αμφισβητούμε συνταγματική αρχιτεκτονική.

«Έχουμε έναν εξουσιομανή πρώην πρωθυπουργό, που λέει ότι όταν ξανά έρθει στην εξουσία, δεν θα σεβαστεί βασικά δεδομένα της αστικής δημοκρατίας» σχολίασε ο κ. Καραμανλής.

Προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης

Σχετικά με τα του υπουργείου του, ο υπουργός ανέφερε ότι έρχεται ένα «προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης, με το οποίο θα μπορεί να οδηγεί κάποιος αμέσως, μέχρι να πάρει το κανονικό» ενώ προανήγγειλε αυστηροποίηση του ΚΟΚ. «Θα τιμωρούνται οι οδηγοί και όχι το όχημα, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη» κατέληξε.