Την διαβεβαίωση πως η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού, εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φιλικό κλίμα

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα στο μέγαρο Μαξίμου, πρωθυπουργός επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς την Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και στις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Σε σύντομη συζήτηση που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφεραν:

«Είναι μεγάλη χαρά να σας υποδέχομαι στην πρώτη μας συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη νέα μου ιδιότητα. Και είναι πάντα μεγάλη η χαρά όταν υποδέχομαι έναν πολύ καλό προσωπικό μου φίλο, έναν πολύ καλό φίλο της Νέας Δημοκρατίας κι έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας. Καλώς ήρθες» είπε ο πρωθυπουργός, στην έναρξη της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα τα αισθήματά του που βρίσκεται στην Ελλάδα, «σε μία περίοδο που, υπό την πρωθυπουργία σας, η Ελλάδα ανακτά την εθνική της αξιοπιστία και οι Έλληνες νιώθουν αξιοπρεπείς. Αλλά και βλέπουν την ελπίδα για μία καλύτερη Ελλάδα μπροστά».

Επίσης, καταγράφηκε συναντίληψη ως προς την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού,στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Κοινές δράσεις στο πλαίσιο του ΕΛΚ

Επίσης ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφτηκε και τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του κυβερνώντος κόμματος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα συζητήθηκαν οι κοινές προκλήσεις για τις δύο χώρες σχετικά με τα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής και το προσφυγικό –  μεταναστευτικό, καθώς και οι κοινές δράσεις που μπορούν να αναληφθούν από τα δύο κόμματά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στα εγκαίνια του νέου γραφείου της Νέας Δημοκρατίας στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση εκτός του κ. Νεοφύτου μετείχαν ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΔΗ.ΣΥ. κ. Αλέξανδρο Σίνκα και εκ μέρους της ΝΔ οι: Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στεργίου, ο  Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Βουλευτής Σερρών κ. Τάσος Χατζηβασιλέιου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Μπρατάκος, ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος κ. Στέλιο Κονταδάκη, και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου κ. Νίκος Ρωμανός.