Όλους εκείνους τους επίπλαστους κοινωνικούς κανόνες που κάνουν μια γυναίκα «κυρία» στηλιτεύει ένα νέο βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου.

Το βίντεο που όπως ήταν αναμενόμενο έγινε αμέσως viral- αποτελεί πρότζεκτ του αμερικανικού περιοδικού «girls.girls.girls» και τιτλοφορείται «Be A Lady They said».

Σε αυτό, η τηλεοπτική «Μιράντα Χομπς» της σειράς «Sex and The City», η κατά κόσμον γνωστή, Cynthia Nixon, μιλά για όλες τις κοινωνικές νόρμες μέσα στις οποίες  κάθε γυναίκα μαθαίνει να ζει.

H 53χρονη ηθοποιός, η οποία πλέον ασχολείται με την πολιτική στις ΗΠΑ, στηρίζοντας τον Δημοκρατικό Μπέρνι Σάντερς, απαγγέλλει ένα μονόλογο στον οποίο μιλά για τα «πρέπει» και «δεν» που υπαγορεύονται στις γυναίκες και σύμφωνα με τα οποία πρέπει να λειτουργούν για να είναι «κυρίες» και όχι «γκόμενες», «σκύλες» ή «υστερικές».

«Δείξε σέξι. Να είσαι hot. Μην είσαι τόσο προκλητική. Φόρα μαύρα. Φόρα γόβες. Είσαι πολύ ντυμένη. Είσαι πολύ γδυτή.

Δείχνεις σα να έχεις αφεθεί. Να είσαι κυρία, είπαν. Μην είσαι τόσο χοντρή. Μην είσαι τόσο αδύνατη. Φάε. Μην τρως. Παράγγειλε σαλάτα.

Μην τρως υδατάνθρακες. Παράλειψε το επιδόρπιο. Κάνε δίαιτα. Θέε μου, είσαι κόκκαλο. Στους άνδρες αρέσουν οι καμπύλες», είναι μερικές από τις προτάσεις που ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων η Nixon.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο:

Αφήγηση: Cynthia Nixon

Σκηνοθεσία: Paul McLean

Κείμενο: Camille Rainville