Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, πρόκειται για δύο ασθενείς – έναν 90χρονο και έναν 55χρονο – που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εργαζόμενος στο νοσοκομείο Καστοριάς ο 53χρονος που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι εργαζόμενος στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Καστοριάς είναι και ο 53χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ.

Ο 53χρονος είναι το πρώτο κρούσμα στη δυτική Μακεδονία, ενώ αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ο άνδρας βρίσκεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου, με συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας και πνευμονία. Όπως έγινε γνωστό, είχε περάσει πνευμονία πριν είκοσι ημέρες, και ως εκ τούτου ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος στον ιό.

Ως κάτοικος της Σιάτιστας Κοζάνης, ο 53χρονος πήγε πρώτα στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια πήγε με ταξί, συνοδεία του αδερφού του, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Εκεί, όμως, δεν μπήκε σε καραντίνα αλλά νοσηλεύτηκε ως κοινό περιστατικό για μία ολόκληρη νύχτα σε πεντάκλινο, μαζί με άλλους τέσσερεις ασθενείς.

Όταν διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, τότε μεταφέρθηκε με ειδικό ασθενοφόρο στο ΑΧΕΠΑ, όπου και παραμένει.