Εντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Βόλο μετά την αποκάλυψη ότι γκρουπ ταξιδιωτών αναχώρησε  την περασμένη Παρασκευή, συμμετέχοντας σε οργανωμένη εκδρομή με προορισμό την Τουρκία, απ’ όπου επέστρεψαν αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο που βρίσκεται στον Βόλο και τους μετέφερε στη Θεσσαλονίκη για να αναχωρήσουν για Τουρκία, δεν απαντά στα τηλέφωνα. Για την ακρίβεια οι γραμμές δείχνουν να έχουν καταργηθεί.

Οι καταγγελίες στην Αστυνομία έγιναν από δικηγόρο του Βόλου και έρευνες για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί έγιναν από ταξιδιωτικά πρακτορεία στον Βόλο.

«Κυνηγητό» με τους εκδρομείς

Οργισμένη για τη στάση των Βολιωτών εκδρομέων είναι η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, σύμφωνα με τοπικά μέσα

Η κ. Κολυνδρίνη επιβεβαίωσε τις καταγγελίες από την δικηγόρο του Βόλου μέσω του Facebook. Μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη ένα απίστευτο «κρυφτούλι» μεταξύ τοπικών αρχών και των εκδρομέων οι οποίοι, μετά τον σάλο που προκλήθηκε αποφάσισαν να επισπεύσουν την επιστροφή τους στον Βόλο.

Μετά από έναν πραγματικό μαραθώνιο και αφού προηγουμένως αναζητήθηκε η λίστα με τους εκδρομείς, ενημερώθηκαν όλοι τηλεφωνικά για το νόμο που ισχύει για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και τους δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον ΕΟΔΥ, με κοινοποίηση και στην Εισαγγελία Βόλου, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη με αφορμή οργανωμένη εκδρομή τουριστικού πρακτορείου προς την Τουρκία στην οποία συμμετέχουν πενήντα άτομα από τη χώρα μας. Η κ. Κολυνδρίνη ζητά τον ενδελεχή και αυστηρό έλεγχο όλων όσων συμμετέχουν στην εκδρομή.