«Ο κοροναϊός δεν σέβεται καμία ηλικία. Φυσικά, μπορεί να υπάρχουν σοβαρά κρούσματα σε νέους ανθρώπους». Αυτό είναι το μήνυμα έστειλε χτες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ειδικότερα ο καθηγητής μίλησε για τη νόσο λέγοντας ότι πρέπει και οι νεαροί χωρίς να ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα πληθυσμού να προσέχουν και να είναι σε συνεχή ενημέρωση με τον γιατρό τους αν έχουν συμπτώματα.

«Ενημερώθηκα για τον θάνατο μιας νεαρής κοπέλας πριν μπω εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, στο ερώτημα αν θα πρέπει να νοσηλεύονται οι νέοι σε ηλικία ασθενείς παρά να μένουν σπίτι.

«Η 41χρονη έμεινε σπίτι, πέθανε σπίτι και διαγνώστηκε μετά με τον ιό». Γι’ αυτό και συμβούλευσε τους νέους ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρούν επικοινωνία με τον γιατρό τους όταν μένουν σπίτι ιδιαίτερα αν έχουν κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας. «Μου είπαν ότι η 41χρονη είχε υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Το χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα είναι χρόνιο πρόβλημα υγείας», σημείωσε.

Μητέρα τριών παιδιών η 41χρονη

Η τραγική ιστορία της 41χρονης γράφτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (21.3) στο χωριό Γάβρος, όταν η μητέρα τριών παιδιών εμφάνισε υψηλό πυρετό και έντονη δύσπνοια. Οι δικοί της ειδοποίησαν ασθενοφόρο ωστόσο η γυναίκα κατέληξε. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έπασχε από χρόνιο άσθμα.

Ο σύζυγος της τα παιδιά της έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχει γίνει η κηδεία της κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα, καθώς έπρεπε να ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η 41χρονη είναι το τέταρτο θύμα του κοροναϊού στον νομό Καστοριάς, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη πως νόσησε από τον Covid-19.

Την ίδια ώρα  ερωτήματα προκαλούν οι θάνατοι δύο ηλικιωμένων γυναικών, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν είχαν τον κοροναϊό ή όχι, επειδή είχαν έρθει σε επαφή και οι δύο με άνθρωπο από το κοντινό τους περιβάλλον που είχε νοσήσει.

Ο λόγος για μητέρα του 53χρονου μικροβιολόγου από τη Σιάτιστα Κοζάνης και την ηλικιωμένη από τα Γλυκά Νερά που έφυγε την Τρίτη από τη ζωή.

Η 81χρονη από την Κοζάνη

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του γιου της λόγω κορονοϊού, έφυγε από τη ζωή, μία 81χρονη γυναίκα στην Κοζάνη.

Ο 53χρονος ήταν το τέταρτο θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή, την Κυριακή 15 Μαρτίου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά , σύμφωνα με πληροφορίες του siera fm, άφησε την τελευταία της πνοή η 81χρονη μητέρα του άτυχου άνδρα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και υποστηριζόταν αναπνευστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου της Καστοριάς.

Η ηλικιωμένη από τα Γλυκά Νερά

Η ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στα Γλυκά Νερά, είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους μαζί με την αδερφή της και επέστρεψαν τη Καθαρή Δευτέρα. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν σε κατ’ οίκον καραντίνα. Ζούσε μόνη της και επί δύο ημέρες την αναζητούσαν οι γείτονες. Την βρήκαν νεκρή το πρωί της Τρίτης μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες η αδερφή της νοσεί από κοροναϊό και βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι της.