Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς από τον κοροναϊό στη χώρα μας καθώς όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή μια 67χρονη που νοσηλεύονταν στο Ασκληπιείο Βούλας κατέληξε.

Ηδη οι νεκροί στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 89, ενώ υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ άλλα δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους, ένας 79χρονος άνδρας, καθώς και μια 86χρονη γυναίκα.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα ανέρχονται στα 1.995, ενώ ανέφερε ότι οι θάνατοι ανέρχονταν στους 86

Ωστόσο, το βράδυ έφυγαν από τη ζωή δύο ακόμα άνθρωποι που είχαν νοσήσει από τον ιό.

Τα θύματα ήταν ένας 79χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και μια 86χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Ο 79χρονος είναι ο πρώτος νεκρός από τη Μεσοποταμία, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν 79 άνθρωποι. O μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Το 77% εξ αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 77 ετών και άνω.

Από τα κρούσματα τα 518 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται, οι 79 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Το 20% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ακόμη 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σχετικά με τους θανάτους, οι 23 είναι  γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση  ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.