Για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο, μετά την κινητικότητα που παρατηρήθηκε από την τουρκική πλευρά και την ετοιμότητα των ελληνικών αρχών μίλησε ο αντιδήμαρχος Φερών, Δημήτρης Κολγιώνης.

«Στον νότιο Έβρο η κατάσταση είναι ήρεμη. Υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρειαστεί» ανέφερε ο αντιδήμαρχος, σημειώνοντας ωστόσο πως στα σύνορα δεν έχει φτάσει μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Σημείωσε επίσης πως αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν ό,τι έκαναν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας «θα απογοητευτούν και αυτό το τριήμερο».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα όπως το, Ράδιο Έβρος, στην Ανδριανούπολη βρίσκονται λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μετανάστες προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Πληροφορίες για χιλιάδες άτομα

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, το Ράδιο Εβρος μετέδωσε πληροφορίες για άφιξη μεταναστών με λεωφορεία στην περιοχή της Αδριανούπολης ενώ το evrosonline.gr ανέφερε πως το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000 κάτι που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Βίντεο ωστόσο δείχνει λίγα άτομα να προσπαθούν με τη βάρκα να περάσουν τον ποταμό Εβρο για να βρεθούν στην Ελλάδα και όχι χιλιάδες μετανάστες συγκεντρωμένοι στην Αδριανούπολη ή αλλού στα ελληνοτουρκικά σύνορα.