Και να που όλως τυχαίως ο φοβερός και τρομερός Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο αυτόκλητος πρύτανης του «Κίτρινού Τύπου», ο πάντα πρόθυμος να κάνει τον Ρομπέν των Δασών υπέρ των κατατρεγμένων αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατάσταση στα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα.

Και λέμε όλως τυχαίως γιατί 30 χρόνια δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα ούτε και με τους αγώνες των κατοίκων για καλύτερο περιβάλλον.

Μόνο που και τώρα μη νομίσετε ότι ο τρομερός… βασιλιάς της δημοσιογραφικής Ζούγκλας αποφάσισε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των κατοίκων.

Το ακριβώς αντίθετο: ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποφάσισε να τα βάλει με τον δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και τον αγώνα που κάνει για να φύγουν όλες οι ρυπογόνες δραστηριότητες.

Τι ανακάλυψε λοιπόν ο τρομερός πρύτανης του «Κίτρινου Τύπου»;

Ότι λέει ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει πάει και έχει στήσει τους χώρους εκδηλώσεων του Δήμου μέσα στα Λιπάσματα σε χώρο όπου το υπέδαφος είναι… ραδιενεργό και ότι υπάρχουν ακόμη και ποινικές ευθύνες για αυτό το θέμα.

Προφανώς και κατά την προσφιλή του συνήθεια απλώς παραβιάζει ανοικτές θύρες.

Γιατί το πρόβλημα με το υπέδαφος σε όλη την έκταση των Λιπασμάτων είναι γνωστό πολλά χρόνια τώρα.

Επειδή τα εργοστάσια είχαν ιδιαίτερα τοξικές πρώτες ύλες και λειτουργούσαν για δεκαετίες ακόμη και όταν κατεδαφίστηκαν και απομακρύνθηκαν το έδαφος παρέμεινε μολυσμένο.

Μάλιστα, στο παρελθόν αυτό είχε αποτελέσει και τον λόγο που είχαν τροποποιηθεί άλλα σχέδια αξιοποίησης.

Όμως, ο Δήμος ούτε έσκαψε το έδαφος, ούτε προσπάθησε να θεμελιώσει.

Απλώς, έφτιαξε απλές λυόμενες κατασκευές προσφέροντας στους κατοίκους της περιοχής ένα χώρο εκδηλώσεων και αναψυχής που δεν υπήρχε και που είναι όχι μόνο ασφαλής αλλά και ζηλευτός.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έπιασε τον Μάκη της Ζούγκλας και ο πόνος μη χάσει η Εθνική Τράπεζα τα οικόπεδά της.

Αγνοεί βέβαια ότι πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των δημοτικών αρχών είναι όλη η έκταση να γίνει χώρος αναψυχής και πολιτισμού. Άρα καμία «απληστία» του δημάρχου δεν υπάρχει.

Από την άλλη εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί ο πρύτανης του «Κίτρινου Τύπου», που νοιάζεται για τα παιδάκια που παίζουν στην περιοχή των Λιπασμάτων, δεν έχει κάνει ούτε ένα ρεπορτάζ για τα παιδάκια στα σχολεία της Δραπετσώνας που τσούζουν τα μάτια τους όταν φυσάει αέρας από τη μεριά της Oil One, συμφερόντων του Δ. Μελισσανίδη;

Γι’ αυτό ας κόψουμε την πλάκα.

Μόνο τυχαίο δεν είναι που εμφανίστηκε αυτό το ρεπορτάζ τώρα.

Γιατί αυτές τις μέρες είναι ψηλά στη δημοσιότητα το ζήτημα με τη ρύπανση στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, τις μετρήσεις του «Δημόκριτου» που δεν αφήνουν μεγάλο περιθώριο αμφιβολιών, τον αγώνα του Χρήστου Βρεττάκου, αλλά και άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων (όλων των αποχρώσεων) και την απαίτηση των κατοίκων να απομακρυνθούν οι ρυπογόνες βιομηχανίες από την περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην Oil One.

Μόνο που αυτό το ζήτημα, δηλαδή η πραγματική μάχη για καλύτερο περιβάλλον στη Δραπετσώνα, για τον Μάκη της Ζούγκλας απλώς δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε, ήταν πολύ απασχολημένος σε διάφορες «ειδικές αποστολές» με τον κολλητό του Πάνο Καμμένο.

Αυτό βέβαια που δεν μας λέει ο πρύτανης του «Κίτρινου Τύπου» είναι πόσα λεφτά έχει πάρει για «διαφημιστική δαπάνη» από ΟΠΑΠ από το 2014 και μετά.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να καταλάβουμε γιατί έχει γράψει και τόσους ύμνους για την πρόοδο στην κατασκευή του γηπέδου «Αγία Σοφία» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αλλά και για να καταλάβει ο κόσμος γιατί ο φοβερός και τρομερός ρεπόρτερ της Ζούγκλας, ο ειδικός υποτίθεται στο να αποκαλύπτει στοιχεία από δικογραφίες, έχει «ξεχάσει» εδώ και καιρό να γράψει οτιδήποτε για το γεγονός ότι στις ΗΠΑ υπάρχει αγωγή που στρέφεται και κατά του Δ.Μελισσανίδη σε σχέση με την κακοδιαχείριση στην εταιρείας Aegean Marine Petroleum Network που ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Γιατί είναι προφανές ότι με την επίθεση αυτή στο δήμαρχο Κερατσινίου – που αποδεικνύει και βασική άγνοια ακόμη και ονομάτων όταν π.χ. λέει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ο Μάκης της Ζούγκλας δεν κάνει κανενός είδους «μαχητική» ή «αποκαλυπτική» δημοσιογραφία.

Απλώς τέθηκε στη δημόσια σφαίρα ένα ζήτημα που θίγει τα συμφέροντα του Δημήτρη Μελισσανίδη και τρέχει ο Μάκης να κάνει αντιπερισπασμό και να ρίξει ρετσινιές σε όσους κάνουν αγώνα ενάντια στη ρύπανση που φέρνουν οι επενδύσεις του «Τίγρη».

Γι’ αυτό σου λέω βρε Μάκη. Αφού με τη δημοσιογραφία δεν το έχεις, δεν βαρέθηκες και όλες αυτές τις «ειδικές αποστολές»;

Μήπως να επιστρέψεις στο σκίτσο, από το οποίο άλλωστε ξεκίνησες;