Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει από το μεσημέρι της Κυριακή την βόρεια Ελλάδα.

Μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και την χαλαζόπτωση στην Χαλκιδίκη, δύσκολες ώρες περνάνε και οι κάτοικοι στο νομό Σερρών καθώς υπερχείλισε το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» κυρίως την Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ σε αρκετές περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.

Αύριο, Δευτέρα και την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Την Τετάρτη η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πλημμύρες στη Σέρρες

Υπερχείλισε το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε περιοχές της πόλης.

Αν και η βροχόπτωση μέσα στην πόλη δεν ήταν τόσο έντονη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην κοινότητα της Ορεινής είχαν ως αποτέλεσμα να κατέβουν μεγάλες ποσότητες νερού μέσα στην πόλη.

Περισσότερες από 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας, κυρίως αντλήσεις υδάτων, δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Σερρών, όπου λόγω έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισε ρέμα νωρίτερα το απόγευμα. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 20 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ισόγειους χώρους, αλλά και για τη μεταφορά μιας γυναίκας σε ασφαλή χώρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των φαινομένων είναι μειούμενη.

Χαλάζι στη Χαλκιδική

Δυνατή βροχόπτωση ξέσπασε στην περιοχή της Χαλκιδικής με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει συνεχώς.

Όσοι βρίσκονταν στις παραλίες εκείνη την ώρα δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την ξαφνική κακοκαιρία.

 Έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χαλαζόπτωση έπληξε και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής με τις αρχές να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν προβλήματα.

Mεγάλες καταστροφές στην Ξάνθη

Ισχυρή χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση έπληξαν και την Ξάνθη την Κυριακή.

Η μεταστροφή του καιρού και το νέο κύμα κακοκαιρίας που έκανε την εμφάνιση του προκάλεσαν καταστροφές στους αγρότες του κάμπου, που μετρούν τις πληγές τους.

Το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών ενώ η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις καταιγίδες που έπληξαν από την αρχή του μήνα την Ξάνθη επιτείνουν το πρόβλημα για τους αγρότες.