Δειλά – δειλά έκανε την εμφάνισή του ο τουρισμός σε Μύκονο και Χαλκιδική.

Στη Μύκονο ακόμα τίποτα δεν θυμίζει καλοκαίρι, καθώς πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και οι αφίξεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Ωστόσο, κάθε μέρα οι επισκέπτες αυξάνονται. Για την ώρα η απόλαυση του νησιού είναι ελληνικό προνόμιο, αφού οι πτήσεις από εξωτερικό είναι πολύ λίγες.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι 10-15%, ωστόσο υπάρχει μια ακτίνα φωτός από τις διαδικτυακές κρατήσεις που δείχνουν μια συνεχή ανοδική τάση με κορύφωση την 15η Ιουλίου.

Η κατάσταση στη Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική, τα νούμερα των τουριστών δεν είναι ακόμα τα αναμενόμενα. Οι καταστηματάρχες ελπίζουν και περιμένουν τις επόμενες μέρες.

Οι περισσότεροι προτίμησαν τις μη οργανωμένες παραλίες και τα εξοχικά τους.

Από το πρωί η ουρά των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών έφθανε και τα 10 χιλιόμετρα. Τουρίστες από την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Σερβία κατευθύνονταν προς τις παραλίες.

Η αυξημένη κίνηση δεν πτόησε τους τουρίστες από τα Βαλκάνια να επισκεφτούν την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία για λίγες ημέρες διακοπών.

Για τους περισσότερους η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός, ασφαλής και γεμάτος φυσικές ομορφιές.

Ξενοδόχοι και εστιάτορες ελπίζουν ότι μετά τα μέσα Ιουλίου και τον Αύγουστο, οπότε και παραδοσιακά κάνουν διακοπές περισσότεροι Έλληνες, η κίνηση θα αυξηθεί κι άλλο.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA