Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε δασική έκταση, με πεύκα, χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια, στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στον Γέρακα

Αμεση ήταν η κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων και για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή με κατοικίες στον Γέρακα Αττικής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής για εστία πυρκαγιάς σε οικοπεδικό χώρο με χαμηλή βλάστηση και λίγα ψηλά δέντρα, στην οδό Αροανίων, στον Γέρακα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ισχυρή δύναμη που αποτελείτο από 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα έφτασε στο σημείο και ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης.

Τις δυνάμεις συνέδραμαν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ριπές ανέμων

Το κύριο μέλημά τους ήταν να μην φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στα σπίτια ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυρές ριπές ανέμων.

Αυτήν τη στιγμή, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται με την ίδια ένταση μέχρις ότου ελεγχθεί πλήρως η κατάσταση.