Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άτομα.

Το ατύχημα συνέβη στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ και φαίνεται πώς οφείλεται στην ολισθηρότητα λόγω βροχής.

Τα φρένα του συρμού δεν έπιασαν και έτσι προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας του σταθμού.

Tα πρώτα στοιχεία για τις συνθήκες του εκτροχιασμού αναφέρουν ότι ο μηχανοδηγός δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα με αποτέλεσμα να σημειωθεί το ατύχημα.

Σε Ευαγγελισμό και Ερυθρό Σταυρό οι τραυματίες

Ευτυχώς η πρόσκρουση δεν ήταν δυνατή και κανένας από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα καθώς και δύναμη της Πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό, πέντε από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και πέντε στον Ερυθρό προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγές του ΗΣΑΠ αναφέρουν ότι δεν πρόκειται επί της ουσίας για εκτροχιασμό, αλλά για πρόσκρουση του συρμού στην άκρη της αποβάθρας στο σταθμό της Κηφισιάς, λόγω ολισθηρότητας. Το ατύχημα έγινε στις 12.15′ το μεσημέρι και η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 1 αποκαταστάθηκε περίπου μία ώρα αργότερα.

Μάρτυρας: Τα τρένα είναι σαράβαλα

«Δεν πρόλαβα αυτό το τρένο στα Άνω Πατήσια για ένα λεπτό. Δεν το πρόλαβα και πήρα το δεύτερο, αλλιώς θα είχα τραυματιστεί κι εγώ. Είναι παλιάς τεχνολογίας (και γι’ αυτό συνέβη αυτό). Ζητάνε 10 εκατ. ευρώ για να κάνουν υπογειοποίηση των παλιών από τον Πειραιά. Δεν παίρνουν καινούργια τρένα. Όσο καλά κι αν οδηγούν, τα τρένα είναι σαράβαλα, δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά  μάρτυρας.