Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα στις Κεχριές Κορινθίας, όπου μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης από το μεσημέρι. Η Τετάρτη ήταν γενικότερα μια δύσκολη μέρα για την Πυροσβεστική, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων πύρινα μέτωπα ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική σε 24 ώρες ξέσπασαν 57 πυρκαγιές στη χώρα. Πέρα από τις Κεχριές, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε με επιτυχία φωτιές στη Μεσσηνία, την Αρχαία Ολυμπία, τη Φθιώτιδα, τη Χαιρώνεια Βοιωτίας και την Εύβοια.

Για αύριο, Πέμπτη, προβλέπεται, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθο, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Ολονύχτιο θρίλερ στις Κεχριές Κορινθίας

Πέντε οικισμοί έχουν εκκενωθεί στην Κορινθία: οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο απομακρύνθηκαν από τις οικίες τους καθώς μαίνεται ακόμα σε διάσπαρτες εστίες η φωτιά που ξεκίνησε σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορίνθου.

Οι φλόγες «έγλειψαν» τις αυλές και τα μπαλκόνια σπιτιών.

«Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις», επισημαίνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αναφέρει ακόμη ότι  αναμένεται να αφιχθούν από τη Θεσσαλονίκη στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά από το Λουτράκι

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις,  ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή  143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Φωτιά στην Εύβοια: Ανατράπηκε πυροσβεστικό και τραυματίστηκε πυροσβέστης

Νωρίτερα το απόγευμα, πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας.

Κλιμάκιο του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών κατέφθασε στο σημείο, ώστε να περιορίσει την φωτιά και -καθώς ήταν αρκετά δύσβατο το σημείο- ένα εκ των πυροσβεστικών οχημάτων αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα πυροσβέστης.

Αμέσως διακομίσθηκε στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.