Ο Χανς Κρίστιαν Aντερσεν υπήρξε ο μεγαλύτερος παραμυθάς όλων των εποχών. Τα παιδιά γοητεύονται ακόμα και σήμερα να «χάνονται» στις υπέροχες, πολύχρωμες σελίδες των ιστοριών του που ξεκίνησε να γράφει από τα πολύ μικρά του ακόμα χρόνια. Ο γιος του φτωχού τσαγκάρη και μιας πλύστρας, ο οποίος ζούσε με την οικογένειά του σε μια πόλη δυτικά της μεγάλης, λαμπερής Κοπεγχάγης, συνήθιζε να λέει ότι «αν έχεις ένα όνειρο, μπορείς να γράψεις για τον εαυτό σου μια μαγευτική ιστορία». Μήπως κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και για τους Τσίπρα και Καμμένο; Οι δύο πολιτικοί άνδρες, όπως δείχνουν τα πράγματα, γοητεύονται και εκείνοι από τον κόσμο του παραμυθιού. Το δικό τους σκηνικό δεν είναι τόσο γοητευτικό, αισιόδοξο, ζωγραφισμένο με τα χρώματα της αθωότητας. Ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ξέρουν όμως πώς να στήνουν παραμύθια με fake πολιτικά διαζύγια, τα οποία πιστεύουν ότι τα μεγάλα παιδιά θα τα «ρουφήξουν» όπως οι… άτακτοι μπόμπιρες. Ενα καλοστημένο παραμύθι που δεν περιέχει σίγουρα τα γλυκά χρώματα του «Ασχημόπαπου», της «Βασίλισσας του Χιονιού», του «Μολυβένιου στρατιώτη».

Τα ρούχα του αυτοκράτορα και η «μαγική» έκθεση του Παύλου

Προσωπικά μου αρέσει να διαβάζω «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα». Ο βασιλιάς ο οποίος περπατάει πάνω σε κόκκινο χαλί. Οι εικόνες μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού φέρνουν στο μυαλό μου κάποιες… πολιτικές κουρελούδες. Η κουρελού είναι μια φράση που ακούμε συχνά τελευταία. Γύρω από κυβερνήσεις και πολιτικές κινήσεις που «φέρνουν» στο φθηνό αυτό υλικό.

Οι εικόνες των παιδικών παραμυθιών αστραφτερές, όμορφε,ς με αγαπημένους ήρωες, μας ταξιδεύουν σε ονειρικούς κόσμους. Μακριά, πολύ μακριά από την γκρίζα καθημερινότητα. Ετσι ακριβώς όπως αυτές που έχουν να κάνουν με έργα σημαντικών εικαστικών. Η νέα Roma Gallery στον ομώνυμο, μικρό, δημοφιλή δρόμο του Κολωνακίου, η οποία φιλοξενεί εκθέσεις από τη μεταπολεμική και τη σύγχρονη τέχνη, παρουσίασε έργα του μεγάλου μας ζωγράφου Παύλου. Τίτλος της έκθεσης «Almost Magic». Πρόκειται για ιστορικά έργα του Παύλου ο οποίος, ως γνωστόν, εργάζεται με έναν ξεχωριστό δικό του τρόπο απεικόνισης αντικειμένων της καθημερινής ζωής, της διαφήμισης και των εντυπωσιακών χώρων του θεάματος.

Λίγο πιο μακριά, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων, ο σύλλογος Πίστη διοργάνωσε μια αισιόδοξη εκδήλωση για τα πάσχοντα παιδιά με καλεσμένους τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Πάνο Μουζουράκη, Κωστή Μαραβέγια, Μάρκο Σεφερλή και Αποστολία Ζώη…

Η υπουργός, η διαγραφή και το μακροβιότερο συμβόλαιο στο modeling

Προτιμώ να θυμάμαι την Ελενα ως super model. Η φωτογράφιση που το τότε διεθνούς φήμης μοντέλο Elena Kountouras πραγματοποίησε για τις ανάγκες του make up της Shiseido (φωτογραφία) έχει πραγματικά γράψει ιστορία. Είναι από τις εξαιρετικές διαφημιστικές εκστρατείες μιας από τις μεγαλύτερες φίρμες καλλυντικών στον κόσμο. Το συμβόλαιο μάλιστα της κυρίας Κουντουρά με το περιώνυμο ιαπωνικό brand (υπήρξε η μούσα του διάσημου Serge Loutins) ήταν από τα μακροβιότερα στην ιστορία του modeling. Ενα συμβόλαιο με διάρκεια που ξεπέρασε τη δεκαετία. Η υπουργός Τουρισμού διεγράφη (μετά τις δηλώσεις της για στήριξη της κυβέρνησης), όπως είναι γνωστό, από τους ΑΝΕΛ. Η Ελενα βρισκόταν στην Κίνα όταν τη διέγραψε ο Πάνος Καμμένος. Κίνα τώρα, Ιαπωνία με επαγγελματικές επιτυχίες στο modeling στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα. Οι δύο αυτές χώρες «γοητεύουν» πάντα την κυρία Κουντουρά…