Αργησαν λιγάκι, αλλά μπαίνουν στο παιχνίδι. Τα Τρίκαλα διοργανώνουν την Κυριακή του Θωμά πιλοτικά τον πρώτο τους αγώνα δρόμου απόστασης 5.000 μ. Οι διοργανωτές ΓΣ Τρικάλων και ΓΑΣ Τρικάλων «Ο Ζευς» σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και συνδιοργανωτές τον Δήμο Τρικκαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχουν σχεδιάσει μία όμορφη μικρή διαδρομή για να αναδείξουν ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στους δύο σπουδαίους Τρικαλινούς που κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ στον στίβο, Χρήστο Παπανικολάου, Σοφία Σακοράφα και στους μεγάλους τρικαλινούς δημιουργούς Βασίλη Τσιτσάνη, Δημήτρη Μητροπάνο, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Γιώργο Σαμολαδά, Χρήστο Κολοκοτρώνη, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Η διαδρομή θα περάσει από το Μουσείο Τσιτσάνη, το Κουρσούμ Τζαμί, το Βαρούσι, το Φρούριο, το ποτάμι με τις γέφυρές του και τις συνοικίες των δημιουργών. Η καρδιά του αγώνα θα χτυπά στο δημαρχείο της πόλης όπου θα γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός. Παράλληλα με το πεντάρι θα πραγματοποιηθούν και μικρότεροι αγώνες 1.000 μ. για παιδιά Δημοτικού και 200 μ. για ΑμεΑ.

Στην πιλοτική αυτή διοργάνωση θα τεσταριστούν οι αντοχές των υποδομών. Οι διοργανωτές θέλουν με αυτόν τον τρόπο βήμα βήμα να χτίσουν έναν αγώνα που ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει στα δρομικά δρώμενα της περιοχής. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Πληροφορίες και εγγραφές https://trikalacityrun.gr/