Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΑΛΛΑΓΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ


imsaccount

Ερώτηση

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Μια εταιρεία που έχει κάποια προϊόντα στην αποθήκη της, τηρούσε κάποια κωδικοποίηση της μορφής πχ. Α150 μέχρι 31/12/2017.

Από 01/01/2018 θέλει να αλλάξει την κωδικοποίηση των προϊόντων και να καταργήσει το "Α" μπροστά από τους αριθμούς των κωδικών.

Χρειάζεται να κόψει κάποιο δελτίο εσωτερικής διακίνησης που να αιτιολογεί την αλλαγή αυτή? Προβλέπεται σε κάποια διάταξη?

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 απάντηση σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Βάσει των ΕΛΠ στην παρ. 4 του άρθρου 4, θεωρώ ότι μπορείς να αλλάξεις τους κωδικούς αλλά να καταγράψεις την αντιστοιχία που έχεις ανά κωδικό. Έτσι σε ενδεχόμενο έλεγχο να μπορείς να αποδείξεις την συνέχεια του κάθε είδους. Στις παλαιότερες διατάξεις για το βιβλίο αποθήκης ήταν πιο σύνθετα τα θέματα αυτά. 

Αν το λογισμικό σου επιτρέπει να τροποποποιήσεις τα είδη στο πεδίο του κωδικού, δεν χρειάζεται να εκδώσεις κάποιο παραστατικό. Αν όμως θα πρέπει να δημιουργήσεις νέα είδη και να μεταφέρεις την ποσότητα και αξία από τα παλαιά, τότε θα πρέπει να εκδώσεις ένα παραστατικό, όπως γράφεις π.χ. δελτίο εσωτερικής διακίνησης και να αποτυπώσεις τις μεταφορές. Θα πρέπει οι κινήσεις να αποτυπώνονται στις στήλες Λοιπές εξαγωγές και Λοιπές εισαγωγές (δηλαδή δεν θα χρησιμοποιήσεις παραστατικό που ενημερώνει αγορές και πωλήσεις). Στην περίπτωση αυτή βέβαια αν μεταφέρεις συγκεντρωτικά τις ποσότητες και την αξία αποτίμησης της 31/12/2017 στα νέα είδη, θα έχεις πρόβλημα στις 31/12/2018 κατά την αποτίμηση εφόσον θα υπάρχει απόθεμα πριν της 31/12/2017. Εκεί θα πρέπει να είσαι προσεκτικός.

Αυτά με την προϋπόθεση ότι τηρείς κανονικά το αρχείο αποθεμάτων, κατά την εισαγωγή και εξαγωγή (επιλογή δικιά σου).

Οι ελάχιστες υποχρεώσεις που έχεις με βάση τα ΕΛΠ, είναι η καταχώριση ποσοτικά της φυσικής απογραφής κατά είδος ανά αποθηκευτικό χώρο και η κατά μονάδα αξία επιμέτρησης (αποτίμησης) καθώς και η συνολική αξία επιμέτρησης (αποτίμησης) του κάθε είδους (παρ.4 του άρθρου 4 των ΕΛΠ). Συνεπώς δεν υποχρεούσαι να τηρείς βιβλίο αποθήκης κατά την εισαγωγή και εξαγωγή (βλ.ΠΟΛ 1003/31-12-2014 παρ.5.9.1).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...