Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕ Ιωαννίνων: Να δοθεί παράταση όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και δηλωτικών υποχρεώσεων που λήγουν εντός Μαρτίου για όλες τις επιχειρήσεις

ΕΦΕΕ Ιωαννίνων: Να δοθεί παράταση όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και δηλωτικών υποχρεώσεων που λήγουν εντός Μαρτίου για όλες τις επιχειρήσεις
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά


ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ι.)
ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ 5Ε Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Ιωαννίνων 72/94
Αρ. Καταχώρησης Πρωτοδικείου Ιωαννίνων 1325/94

Ιωάννινα, 19/03/20

Υπόψιν
Υπουργό Οικονομικών κο Στουρνάρα
Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση
Πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ κο Καβαθά
Πρόεδρο Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κο Δημητρίου
Πρόεδρο Οικονομικού επιμελητηρίου κο Κόλλια
Πρόεδρο κο Καμπάνη και ΔΣ της ΠΟΦΕΕ
Πρόεδρο κα Τσουμάνη και ΔΣ της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εν μέσω πανδημίας


Ως επαγγελματίες Λογιστές-Φοροτεχνικοί καλούμαστε να στηρίξουμε τους πελάτες μας και τους εργαζόμενους. Άλλωστε το κάναμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε αίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης.

Συνεχίζουμε να έχουμε της ίδιες υποχρεώσεις που είχαμε πριν την πανδημία και  μετά την ανακοίνωση των μέτρων αντιλαμβανόμαστε ότι μας ανατίθενται και νέες  ακόμα περισσότερες, να έχουν τα όποια ευεργετήματα οι επιχειρήσεις πελάτες μας και οι εργαζόμενοι. Καλούμαστε σε διεκπεραίωση όλων αυτών των εργασιών με λιγότερο προσωπικό, χωρίς να είναι επιλογή μας. Ο όποιος προγραμματισμός στη ροή της εργασίας ανατράπηκε βιαίως. Στο προσωπικό μας και εμείς, έχουμε άδειες ειδικού σκοπού. Άδειες επειδή το προσωπικό αρνείται από φόβο να προσέλθει στην εργασία, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύει την υγεία του, αλλά και την υγεία οικείων του ανθρώπων.  

Μας μιλάνε για τηλεργασία αλλά δεν είναι πάντα εφαρμόσιμη. Μπορεί να γίνει σε μέρος των εργασιών αλλά προϋποθέτει προετοιμασία, υποδομές και απαιτούνται και κεφάλαια. Ποιος έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμα; Επιπλέον οι χρόνοι είναι ασφυκτικοί. Σημαντικό  κομμάτι της εργασίας μας είναι η ενημέρωση των λογιστικών αρχείων με τα δεδομένα των παραστατικών. Δεδομένων των συνθηκών στην παρούσα φάση ποιος τα συγκεντρώνει;  Ποιος τα πιάνει στα χέρια του;

Προτείνετε διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε εργασία κατά ομάδες, ή σε διαφορετικά ωράρια, δεν είμαστε βιομηχανίες για εργασία σε τρείς βάρδιες.

Μην κρίνει η πολιτική ηγεσία από το παρελθόν που δείξαμε αντανακλαστικά και αποτελεσματικότητα  αξιοζήλευτη, τώρα δεν είναι το ίδιο. Πως μπορεί να είναι το ίδιο όταν από το προσωπικό της δύναμης του γραφείου που είναι διαθέσιμο για εργασία είναι τα μισά άτομα για τους λόγους που αναφέρθηκαν ανωτέρω χωρίς να ξέρουμε τι μέλει γενέσθαι αύριο. Το ξέρουμε ότι είμαστε σημαντικό γρανάζι για την διεκπεραίωση των διαδικασιών βεβαίωσης και είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, φόρων και του μηχανισμού στήριξης μέτρων που πάρθηκαν,  αλλά ως εδώ, προέχει η  υγεία πάνω από όλα. Η οικονομία ανατάσσεται, το ανθρώπινο δυναμικό δεν αναπληρώνεται. Έχουμε λοιπόν οι ίδιοι και οι εργαζόμενοί μας αίσθηση και της ατομικής μας ευθύνης.

Η ανθρώπινη υγεία αλλά και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα. Πλέον δεν έχουμε μόνο τις επιχειρήσεις-πελάτες μας, έχουμε και την δική μας επιχείρηση να προσέξουμε, προασπίσουμε, θωρακίσουμε, σώσουμε. Μαζί με όλα αυτά πρέπει να αναλύουμε την κάθε απόφαση, εγκύκλιο, ΠΝΠ και να δίνουμε σαφείς απαντήσεις στις επιχειρήσεις μας.

Ζητάμε,
παράταση υποβολής όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών και δηλωτικών υποχρεώσεων που λήγουν εντός Μαρτίου, για όλες τις επιχειρήσεις.
αναστολή πληρωμών για 4 μήνες όλων των φορολογικών , ασφαλιστικών και λοιπών υποχρεώσεων όλων των επιχειρήσεων.
Μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις, οριζόντια, είτε έκλεισαν με κρατική απόφαση είτε όχι, διότι και αυτές που έμειναν ανοικτές, έμειναν για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, με το όποιο κόστος.
Σαφείς οδηγίες στις αποφάσεις, εγκυκλίους, ΠΝΠ από τα υπουργεία  και τους αρμόδιους φορείς, χωρίς παρερμηνείες, χωρίς αυθαίρετα συμπεράσματα από οποιονδήποτε, για να εφαρμόζονται άμεσα και σωστά.
Ζητάμε Ισονομία, Αξιοκρατία, Δικαιοσύνη.
Ζητάμε παράταση στις ζωές μας.


Η πολιτεία ας δείξει αυτή τη φορά ότι πραγματικά αφουγκράζεται την αγωνία ενός ολόκληρου κλάδου και ας μην είναι ανάλγητη απέναντί  του. Εξάλλου, το "Μένουμε Σπίτι" δεν αφορά τους λογιστές .


Εκ του ΔΣ της ΕΦΕΕΙ

Ο Πρόεδρος                                                                                                                      
Μπέκας Σπυρίδων

Ο Γραμματέας
Κατσουλίδης Αναστάσιος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης