Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕ Πιερίας: Ζητάμε να ενταχθούν οι λογιστές-φοροτεχνικοί στις πληγείσες επιχειρήσεις με όλα τα ευεργετήματά τους

ΕΦΕΕ Πιερίας: Ζητάμε να ενταχθούν οι λογιστές-φοροτεχνικοί στις πληγείσες επιχειρήσεις με όλα τα ευεργετήματά τους
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Π.)
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 8-ΚΑΤΕΡΙΝΗ e-mail:[email protected]

Προς: Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα
Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη
Υπουργό Εργασίας & Κοιν.Υποθέσεων Ι.Βούρτση
Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. Γ. Πιτσιλή


Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας με βαριές συνέπειες για την οικονομία μας, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας με επανειλημμένα διαγγέλματα εφιστά την προσοχή για την καθολική εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για την διάδοση του ιού, αναγγέλλοντας παράλληλα και επιπλέον μέτρα στήριξης.

Μέτρα τα οποία οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης εξειδίκευσαν και σκοπό έχουν την στήριξη των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και των εργαζομένων τους.

Μέσω των Λογιστών-Φοροτεχνικών, που αποτελούν τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ Κράτους και φορολογουμένων, βεβαιώνεται μεγάλο αν όχι το μεγαλύτερο ποσοστό κρατικών φορολογικών εσόδων.

Στην παρούσα δραματική κατάσταση όμως αυτό γίνεται με κίνδυνο της δικής μας ζωής όσο και των υπαλλήλων. Καθότι λόγω έλλειψης υποδομών τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους φορολογούμενους η εξυπηρέτησή τους προϋποθέτουν την φυσική τους παρουσία στα γραφεία μας.

H παραλαβή παραστατικών προς ενημέρωση των βιβλίων και την διευθέτηση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων ελλοχεύει κινδύνους μετάδοσης του ιού καθόσον όλοι οι ειδικοί μιλούν ότι ο ιός στο χαρτί έχει ζωή έως 48 ώρες.

Οι νέες διαδικασίες που προέκυψαν από τα μέτρα στήριξης (πλατφόρμα όπου πρέπει να δηλωθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις, άδειες ειδικού σκοπού κ.λ.π.) θα διεκπεραιωθούν από τα γραφεία μας.

Και επειδή από τις υπολειτουργούσες Δημόσιες Υπηρεσίες στέλνουν τους φορολογούμενους και ασφαλισμένους στον λογιστή η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να ενταχθούν οι Λογιστές - Φοροτεχνικοί στις πληγείσες επιχειρήσεις με όλα τα ευεργετήματα τους.

Την αναστολή πάσης φύσεως υποβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Η αναστολή, σε πρώτη φάση, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου 2020, και να επανεξεταστεί, καθώς μέχρι τότε δεν πρέπει να παραληφθούν και να καταχωρηθούν παραστατικά σε φυσική μορφή. Οι δε καταβολές που θα προκύψουν από τις βεβαιωμένες αυτές υποχρεώσεις, πρέπει να ανασταλούν καθολικά, τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία που οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς και να παράξουν έσοδα, τουλάχιστον δηλαδή για 4 μήνες.

Επιπλέον, εύλογα θα πρέπει να επιμηκυνθεί και ο χρόνος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.

Οι προτάσεις της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και του Ο.Ε.Ε. μας βρίσκουν σύμφωνους.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 19/03/2020

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Αστέριος Σιδερίδης

Ο Γεν.Γραμματέας
Γεώργιος Κήπου



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης