Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Αίτημα αναστολής λειτουργίας λογιστικών γραφείων και παράταση υποχρεώσεων

ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Αίτημα αναστολής λειτουργίας λογιστικών γραφείων και παράταση υποχρεώσεων
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Πύργος 20/03/2020
 
Προς
Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Σταϊκούρα Χρήστο
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Βρούτση Ιωάννη
Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Γεωργιάδη Άδωνι
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Βορίδη Μαυρουδή
Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
Τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
κ. Πιτσιλή Γεώργιο
 
Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως ήδη έχουν αναφερθεί πολύ ορθά τόσο η ΠΟΦΕΕ όσο και άλλοι Σύλλογοι επισημαίνουμε και εμείς με την σειρά μας τα εξής:

1. Οι περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα μας έχουν κλείσει, καλώς φυσικά, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα λογιστικά γραφεία παραμένουν ανοιχτά, εις βάρος της υγείας μας, της υγείας των δικών μας ανθρώπων και των ανθρώπων που αναγκαστικά συναναστρεφόμαστε, και δουλεύουμε προκειμένου να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων προς το κράτος (ΦΠΑ, ενδοκοινοτικές, ΜΥΦ, ΑΠΔ, παρακρατούμενους φόρους).
 
2. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, και με το δεδομένο ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές, καταλαβαίνετε ότι είμαστε απλήρωτοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους εργαζόμενους των γραφείων και τους συνεργάτες μας, χωρίς να βάλουμε στην εξίσωση τη δική μας διαβίωση.
 
3. Επιπλέον πολλοί από όσους εργάζονται στα λογιστικά γραφεία, έχουν πάρει την άδεια ειδικού σκοπού προκειμένου να μπορέσουν να κρατήσουν τα παιδιά τους. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τον επιπλέον φόρτο εργασίας δουλεύουμε και με λιγότερο προσωπικό.
 
Σας ζητάμε να μας συμπεριλάβετε στην κατηγορία των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί υποχρεωτικά η λειτουργία τους, προκειμένου να μπορέσουμε και εμείς από την πλευρά μας να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση, χωρίς να θέτουμε την υγεία μας σε κίνδυνο.
Επίσης ζητάμε παράταση όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που λήγουν μέσα στο Μάρτιο τουλάχιστον μέχρι 30/6/2020 προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους σε σχέση με τα νέα μέτρα που ψηφίζονται. Πρέπει να καταλάβετε ότι τις τελευταίες μέρες με τις συνεχείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφονται, δεν μας φτάνουν 34, όχι 24,  ώρες σε μία ημέρα για να καλύψουμε τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να απαντάμε στους πελάτες μας (επαγγελματίες και ιδιώτες) για το τι μέλλει γενέσθαι με τα έκτακτα μέτρα που ψηφίζονται.
Τέλος πρέπει να σας επισημάνουμε ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες λογιστές – φοροτεχνικούς πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος για το αν δικαιούνται κάποιο βοήθημα από το κράτος καθώς το κριτήριο του τζίρου δεν είναι ενδεικτικό γιατί η τιμολόγηση γίνεται με τον μήνα ασχέτως αν πληρωθεί η υπηρεσία μας ή όχι. Έτσι παρόλο που ο τζίρος μπορεί να φαίνεται ο ίδιος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τα χρήματα που εισπράττουμε είναι σίγουρα διαφορετικά πολύ πιο κάτω δυστυχώς αυτή την περίοδο.
Η κρίση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί με κατανόηση και ενότητα από όλους μας. Οφείλουμε πρωτίστως να διαφυλάξουμε την υγεία μας και την αξιοπρέπειά μας.
 
Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης