Αποτελέσματα live αναζήτησης

Λογιστές Καστοριάς: Μέτρα για τη λειτουργία των λογιστικών-φοροτεχνικών γραφείων και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά

Λογιστές Καστοριάς: Μέτρα για τη λειτουργία των λογιστικών-φοροτεχνικών γραφείων και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

11ης Νοεμβρίου 9, Καστοριά ΤΚ.52100
Τηλ. 6909432918, email: [email protected]



Προς: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΒΕΖΥΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΗ
3) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ
4) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ) κ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟ

Κοινοποίηση:
1) Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
2) Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
3) Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη
κα ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
4) Βουλευτή Ν. Καστοριάς κα ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
5) Βουλευτή Ν. Καστοριάς κ. ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ ΖΗΣΗ

Μέτρα για τη λειτουργία των λογιστικών - φοροτεχνικών γραφείων και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά.

Μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, από την διάδοση του κορονοϊού και τα μέτρα που ελήφθησαν για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, βρισκόμαστε στη θέση να σας επισημάνουμε ότι:

Οι λογιστές - φοροτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι ή εργαζόμενοι, δεν υπάρχουν πουθενά στα μέτρα στήριξης .

Αν και από την πρώτη στιγμή οι λογιστές εφάρμοσαν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας «μένουμε σπίτι» και δουλεύουμε από εκεί, ωστόσο καμία στήριξη για να μπορεί αυτό να είναι εφικτό  δεν έχει ληφθεί. Οι απασχολούμενοι στον κλάδο δικαιούνται τη μέριμνα της προσωπικής και οικογενειακής προφύλαξης ή εξυπηρέτησης, είτε ως γονείς είτε ως ευπαθείς ομάδες.

Ο φόρτος εργασίας από τα πρόσθετα μέτρα καθημερινά αυξάνεται και η ανάγκη χρόνου ενημέρωσης είναι επιτακτική.

Αν και πολλοί λογιστές - φοροτέχνες προσπαθούν να εργαστούν απομακρυσμένα, ωστόσο αυτό είναι σχεδόν αδύνατο, καθώς υπάρχει αδυναμία των περισσοτέρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων να συνεργαστούν. Επίσης η ίδια δυσκολία παρατηρείται και με τους ιδιώτες.

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων – πελατών μας έχουν κλείσει (είτε προαιρετικά, είτε υποχρεωτικά), με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα να αδυνατεί να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς εμάς. Όμως, οι δικές μας λογιστικές – εργατικές υποχρεώσεις δεν αναστέλλονται. Υφίστανται και μάλιστα διογκωμένες.

Η διαδικτυακή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δημοσίου υπολειτουργεί,  δυσκολεύοντας έτσι την διεκπεραίωση με εξουσιοδότηση από τους πελάτες των φορολογικών ασφαλιστικών από απόσταση – διαδικτυακά καθιστώντας την εξουσιοδότηση των λογιστών για την διεκπεραίωση υποθέσεων πελατών τους σχεδόν αδύνατη.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα της αδυναμίας εφαρμογής των εντολών για την απομακρυσμένη εργασία και τον κίνδυνο στον οποίο τίθενται οι απασχολούμενοι στον κλάδο με την προσωποποιημένη επαφή με τους φορολογούμενους.

Επιπλέον η βεβαρυμμένη υγειονομική κατάσταση του Ν .Καστοριάς επιβάλλει την ανάγκη  άμεσης λήψης των μέτρων προστασίας των εργαζομένων στον κλάδο.

Για το λόγο αυτό ζητούμε:
• να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διευκολύνουν την απομακρυσμένη και ασφαλή εργασία όσων απασχολούνται στα λογιστικά γραφεία και η οποία θα είναι μόνο η απολύτως αναγκαία .
• Να παραταθούν (αρχικά) οι υποχρεώσεις υποβολών των δηλώσεων που λήγουν έως 31-3-2020.
• Να παρθεί η απόφαση για μη επιβολή προστίμων στην περίπτωση εκπροθέσμων δηλώσεων.
• Να επιδοτηθεί ο εξοπλισμός απομακρυσμένης πρόσβασης (μηχανήματα, λογισμικό, ευρυζωνικές συνδέσεις κλπ) των λογιστών φοροτεχνικών.
• Να συμπεριληφθεί ο ΚΑΔ 69.20 των λογιστικών γραφείων στους ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η χώρα και οι πολίτες της, ως κράτος, αποφασίστηκε να ασκηθεί  μια κοινωνική πολιτική, η οποία για άλλη μια φορά θα διεκπεραιωθεί από τους άμισθους συνεργάτες σας, τους εργαζόμενους στον κλάδο των λογιστών – φοροτεχνικών.

Είναι σημαντικό ωστόσο να γίνει κατανοητό πως για να ολοκληρωθεί η κοινωνική μέριμνα προέχει η υγεία των λογιστών  και των οικογενειών τους.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει άμεσα να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας και την προστασία των οικογενειών μας.

Ζητούμε να σταθείτε δίπλα και σε μας, τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ σας, όπως μας αποκαλείτε, για να σταθούμε δίπλα σας υγιείς, αυτές τις δύσκολες ώρες.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.

η Πρόεδρος   
Παπακωνσταντίνου Βασιλική

η Γενική Γραμματέας
Γκατσώνη Ελευθερία
    
ο Αντιπρόεδρος   
Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος

ο Ταμίας
Ιασωνίδης Ιάσων
    
τα Μέλη    
Αντωνίου Ανδρέας    
Θυμιοπούλου Αλίκη    
Ράτσου Αθηνά



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης