Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το σχόλιο της Δευτέρας – Από το «Deadline» στο «Death Line»

Το σχόλιο της Δευτέρας – Από το «Deadline» στο «Death Line»
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 26 λεπτά



New Page 20


Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ιωαν. Νιφορόπουλος
Ορκωτός ελεγκτής λογιστής

Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven

                                                                                  

Στην Μνήμη των Συναδέλφων , που «έφυγαν»…

 

Edvard Munch – Melancholy, 1892  [ Πηγή : http://www.histoiredelafolie.frneurologie/  ]

 

Είχε  από Καιρό πεθάνει, «στρυμωγμένος» από τις Προθεσμίες, αναζητώντας εναγωνίως «διευκρινήσεις»  ……

Είχε  από Καιρό πεθάνει, αποκομμένος από τους αγαπημένους του ανθρώπους, διαβάζοντας νυχθημερόν «Νόμους» και «Ερμηνευτικές» ….

Είχε  από Καιρό πεθάνει, «επιταγμένος», από το Κράτος, πελαγοδρομώντας στο λαβύρινθο των Πλατφορμών  , που ούτε ο «κατασκευαστής» τους, ήξερε τις διαδρομές τους…..

Εκείνη την μέρα, ενώ ήταν ανυπεράσπιστος και εξαντλημένος, μετά από τέσσερις μήνες αγώνα,  βρήκε το «άγχος», την ευκαιρία για την τελική επίθεση, επιμένοντας να του θυμίζει τις «Προθεσμίες», έχει χάσει ή μπορεί να έχει «χάσει», ότι μπορεί να έχει κάνει λάθος σε κάποιες «αιτήσεις» …..

«Έφυγε» αναζητώντας (;)  την λύτρωση στον «Κάτω Κόσμο», χωρίς «προθεσμίες», «ερμηνευτικές» και «αιτήσεις» ….

Εδώ πάλι στον «Επάνω Κόσμο», που μπορεί να είναι και ο «Κάτω» δηλαδή, τα πράγματα συνεχίστηκαν, όπως τα άφησε ….

Ας δούμε τι άφησε :

Τα Στατιστικά

Από τις 668 αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από αρχές Μαρτίου για τον Κορωνοϊό, οι μισές (334)  που αφορούν θέματα άμεσης υλοποίησης διατάξεων καθώς και οδηγίες για την υποβολή εντύπων/δηλώσεων σε συγκεκριμένες προθεσμίες, και ασχέτως εάν είναι Κοινές υπουργικές αποφάσεις , ουσιαστικά αφορούν διατάξεις του Υπ. Εργασίας του Υπ. Οικονομικών και του Υπ. Ανάπτυξης.
Ταυτόχρονα πέραν αυτών, έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια υπουργεία 587 αποφάσεις οι οποίες αφορούν το Ασφαλιστικό, θέματα ΦΠΑ, κοινοποίηση διατάξεων σε φορολογικά θέματα και θέματα δηλώσεων φόρου εισοδήματος.
Επιπλέον έχουν δημοσιευθεί από τα αρμόδια υπουργεία πάνω από 100 Δελτία Τύπου, ενώ στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχουν αναρτηθεί 12 ανακοινώσεις με διευκρινίσεις και παρατάσεις υποβολών μόνο τους τελευταίους δύο μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο). Εκτός των παραπάνω από τον  Φεβρουάριο του 2020 έχουν δημοσιευθεί πάνω από 32 νόμοι.
Μόνο τον Ιούλιο στην Βουλή έχουν κατατεθεί (μέχρι σήμερα) 8 νέα νομοσχέδια ενώ αναμένονται και άλλα μέχρι το τέλος του μήνα. Στο ημερολόγιο του «Κόμβου» έχουν καταγραφεί 263 υποχρεώσεις φορολογικές και ασφαλιστικές από τον Απρίλιο έως και τον Ιούλιο. Δηλαδή μέσο όρο 2 υποχρεώσεις ανά ημέρα συμπεριλαμβανομένου του Σ.Κ.

Το διαχρονικό «Ιστορικό Λάθος» των Υπουργείων : Η απουσία «Help Desk»

Το «Help Desk» είναι μία υπηρεσία υποστήριξης με σκοπό να βοηθήσει σε προβλήματα ή απορίες που ίσως προκύψουν από την εφαρμογή μιας «διαδικασίας»  και να καθοδηγήσει στην επίλυση τους. Η υποστήριξη αυτή παρέχεται από διάφορα κανάλια επικοινωνίας (τηλέφωνο, ιστοσελίδα, κ.λπ).

Δυστυχώς ελάχιστες ή και μια μόνο τέτοια υπηρεσία λειτούργησε ( αρκετά ικανοποιητικά στην περίπτωση της «Επιδότησης τόκων Υφιστάμενων Δανείων») για τους «Νόμους» και τις «Πλατφόρμες» στην «εποχή του Κορωνοϊόυ».

Οι εργατοώρες που χάθηκαν πρέπει να υπολογιστούν ως εξής :

  • (Αριθμός Λογιστών Χ Αριθμό «Πλατφορμών» Χ «Χαμένες» ώρες ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της κάθε  «Πλατφόρμας» = «Ατελείωτες» ώρες )


Πάντως ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να υπάρχει η «Πολιτική» και « Υπηρεσιακή» βούληση  ….


  • Δηλώσεις

    Στις 31.7.2019 είχαν υποβληθεί 6.348.772 δηλώσεις και είχαν βεβαιωθεί 3.116.590.070. Συνεπώς η πρώτη δόση η οποία ήταν να πληρωθεί στις 31.7  ανέρχονταν στο ύψος των 1.038 δις

    Φέτος αναμένεται τα έσοδα από τις δηλώσεις φυσικών προσώπων να είναι λιγότερα κατά περίπου 300 εκ μετά και τις αλλαγές του νόμου 4646/2019 (μείωση κλίμακας κλπ)

    Αν υποθέσουμε με βάση τις μέχρι τώρα υποβολές ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν υποβληθεί περίπου 5 εκ δηλώσεις θα έχει βεβαιωθεί ένα ποσό που δεν θα ξεπερνάει τα 2,4 δις. Η παράταση λοιπόν θα έχει σαν αποτέλεσμα την βεβαίωση ενός ποσού που δεν θα ξεπερνάει τα 600-700 εκ. για τον Αύγουστο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην εισπραχθεί στον Ιούλιο η πρώτη από τις 8 δόσεις του ποσού αυτού, δηλαδή μιλάμε για 60 έως 80 εκ. ευρώ στην καλλίτερη περίπτωσηΑυτή θα είναι η επίπτωση στα έσοδα του Ιουλίου.
    Φυσικά αυτό το ποσό θα μπορούσε να εισπραχθεί τον Αύγουστο αφού εάν δοθεί παράταση ο αριθμός των δόσεων  δεν χρειάζεται να αλλάξει, απλά θα μπορούσε η δόση του Ιουλίου να μετατεθεί και αυτή στο τέλος του Αυγούστου, έτσι ώστε να καταβληθούν μαζί και οι δύο δόσεις για όσους υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μετά το τέλος Ιουλίου 2020.

    Στις 17.7.2020 είχαν υποβληθεί 4.478.000 δηλώσεις. Απομένουν περίπου 1.870.000 δηλώσεις (σήμερα το πρωί θα έχουν αλλάξει τα δεδομένα) χωρίς να συμπεριλάβουμε σε αυτές τις δηλώσεις που υποβάλλονται πάντα εκπρόθεσμα και τις δηλώσεις φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα με απλογραφικά βιβλία (περίπου 80.000).

    Συνεπώς για να υποβληθούν οι υπόλοιπες δηλώσεις μέσα στις επόμενες 8 ημέρες (Σάββατο και Κυριακή μετράνε ως μια ημέρα) θα πρέπει οι υποβολές να φτάσουν τις 233.000 δηλώσεις ανά ημέρα. Πράγμα το οποίο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμβεί. Σημείωση, δεν έχω συμπεριλάβει στα ανωτέρω τις δηλώσεις νομικών προσώπων καθώς δεν δημοσιεύονται για αυτές στατιστικά υποβολών. Αυτές είναι περίπου 240-250 χιλιάδες και δεν γνωρίζουμε πόσες έχουν υποβληθεί έως σήμερα.


Να επισημάνω επίσης ότι :

α) Σύμφωνα ότι το  ΟΕΕ: Να ανακοινωθεί άμεσα παράταση για τις δηλώσεις έως τις 29 Σεπτεμβρίου , επικαλείται ως αιτία της παράτασης 10 λόγους εκ των  8 ( τουλάχιστον ), αφορούν αποκλειστικά την Ευθύνες και Παραλήψεις του Κράτους, με την ευρύτερη έννοια  [Δείτε αναλυτικά κατωτέρω (1)] .
Υπενθυμίζω επίσης, ότι η πλειοψηφούσα Παράταξη στο Ο.Ε.Ε, εκπροσωπεί την Νέα Δημοκρατία ( το αναφέρω για να δείξω, ότι δεν είναι θέμα « κομματικής αντιπαράθεσης », αλλά αντικειμενικών δεδομένων ).

β) «Τελική Εκκαθάριση» των Δηλώσεων, τουλάχιστον τώρα δεν μπορεί να γίνει, αφού αφενός εκκρεμεί η ψήφιση της μειωμένης προκαταβολής και του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών και αφετέρου μόλις  στις 17-7-2020, δημοσιεύτηκε ο Ν. 4706/2020, για την μείωση στην εφάπαξ καταβολή του φόρου και τις δόσεις φόρου.

Το Υπ. Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει παράταση και θα δώσει φυσικά. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί οι επικεφαλής του Υπ. Οικονομικών  είναι ότι με τις δηλώσεις τους στα τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να «πιέσουν» κατά την συνήθη διαχρονική τακτική τους (όλων των Κυβερνήσεων)  για την υποβολή περισσότερων δηλώσεων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, βάζουν την θηλιά στον λαιμό χιλιάδων συναδέλφων οι οποίοι δεν μπορούν να «ησυχάσουν» και να σκεφτούν ότι αυτά λέγονται κάθε χρόνο με σκοπό να μαζευτούν όσο γίνεται περισσότερα έσοδα στα Ταμεία, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη αποφασίσει να δώσει παράταση.

Βέβαια οι πιο «συντηρητικοί» συνάδελφοι, φοβούνται και ενδεχόμενη επανάληψη «ξαφνικού τραβήγματος της πρίζας», όπως έγινε πριν μερικά χρόνια.
Ειδικά φέτος σε μια περίοδο που οι επιφορτισμένοι «άμισθοι υπάλληλοι» του Υπ. Οικονομικών έχουν διεκπεραιώσει αμέτρητες υποχρεώσεις  ( δείτε αναλυτικά κατωτέρω (2) ), οι οποίες προέκυψαν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα περίμενε κανείς, μια διαφορετική αντιμετώπιση και μια έμπρακτη αναγνώριση στις προσπάθειες του κλάδου για την εφαρμογή των μέτρων, εκτός από ανέξοδες  δηλώσεις τύπου «γνωρίζουμε ότι οι λογιστές έχουν σηκώσει το μεγάλο βάρος της κρίσης και έχουν επιφορτιστεί με την υλοποίηση όλων των μέτρων»

Λύσεις υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Μαζί με αυτές όμως θα πρέπει να υπάρχουν και οι άνθρωποι που θα τις υλοποιήσουν. Πολλοί από τους συναδέλφους έχουν πλέον ξεπεράσει τα όρια τους. Η ψυχολογική πίεση είναι τεράστια και επιβαρύνεται ακόμα πιο πολύ με τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπάρχουν για ένα σωρό υποχρεώσεις. Ένα λάθος ή μια παράλειψη μπορεί να κοστίσει σε ορισμένους ανθρώπους να χάσουν την αποζημίωσή τους από το κράτος, ή από επιχειρήσεις να μην λάβουν κάποια από τα ευεργετήματα που δίνονται για την στήριξή τους.
Δυστυχώς το βάρος αυτό (για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση) πέφτει πάνω στις πλάτες των Λογιστών και ορισμένοι μπορεί να μην καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την πρόσθετη «πίεση». Να υπενθυμίσω στους αρμοδίους ότι πρόσφατα «έκλεισε» ολόκληρη την Οικονομία προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Εάν μπορεί να σωθεί έστω και μια ακόμη ελαφρώνοντας λίγο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων ας το κάνουν τώρα και ας ανακοινώσουν την παράταση.
Ελπίζω την επόμενη φορά να «μετρηθούμε» και να είμαστε οι ίδιοι και όχι μόνο σε αριθμό .
[Ευχαριστώ τον Κώστα Κουλογιάννη για την παροχή των Στατιστικών στοιχείων ]

 

 

[ Αχθοφόροι μιας άλλης εποχής, φόρτωναν και ξεφόρτωναν τις «πλατφόρμες» στο λιμάνι. Σε σχέση με την διαδικασία ( φόρτωμα «πλατφόρμας» ) , το μόνο που έχει αλλάξει είναι το λιμάνι ( έγινε ηλεκτρονικό ) (Πηγή : Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης saved to Παλιές – Άνθρωποι - Αχθοφόρος στο λιμάνι)]

 

⥢⥤

 

Καθίσαμε εκεί έξω και πιάσαμε την κουβέντα (είμαστε, «κάθε καρυδιάς καρύδι», εννοώ ο καθένας με τις απόψεις του), για το τι πρέπει να γίνει .

Συνοπτικά είπαν :

 

["Επικίνδυνα ΝΕΡΑ", του ΑΡΚΑ… ]

«Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί» : Μόνο η  συντεταγμένη πύκνωση των γραμμών των Λογιστικών Συλλόγων, μπορεί να φέρει Αποτέλεσμα.

Αν η πλειοψηφία των μελών θεωρεί ότι η εκλεγμένη Διοίκηση του κάθε  Συλλόγου,   δεν κάνει σωστά την δουλειά της, μπορεί και πρέπει να την αλλάξει..

⥢⥤

 

Το «Ιστορικό Λάθος» του Οικονομικού Επιμελητηρίου : Η μη δυνατότητα εγγραφής των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι ( Α.Τ.Ε.Ι ) στο Ο.Ε.Ε 

Διαβάζοντας την είδηση : Τι αλλάζει στο λογιστικό επάγγελμα με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή , στέφθηκα ξανά την «αντινομία» της «κατ΄ ουσία εκπροσώπησης », από μια Οργάνωση ( Ο.Ε.Ε ) , ανθρώπων ( Πτυχιούχοι Α.Τ.Ε.Ι κυρίως ) που δεν είναι μέλη του.

Δεν είναι ίσως του παρόντος, αλλά είναι πολύ βασικό. Δείτε την σχετική «προπαγάνδα» μου, μέσω των άρθρων :

α) Οικονομικό Επιμελητήριο - 10 θέματα που πρέπει να δούμε ( 7/12/2017 ) και

β) Άρθρα Προτάσεις για ένα μεγαλύτερο και δυνατότερο «Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος» (Ο.Ε.Ε.) ( 19-2-2016)

Και για τους τυχόν «ανιστόρητους» :

 
(Πηγή : «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» , 6-11-1958)

 «Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε», όπως λέει και ένας φίλος.

 

Συναφές με τα ανωτέρω :  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: Ενημέρωση σχετικά με την απόφαση ΣτΕ που δικαιώνει απόφοιτο Κολεγίου για το ΟΕΕ και τη στάση της πλειοψηφίας της ΚΔ

⥢⥤

 


Απερίφραστη καταδίκη, από όλους μας, στην  αποτρόπαια και βίαιη επίθεση σε βάρος των  υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης

«Στεκόμαστε δίπλα στο σύνολο των συναδέλφων μας στην Κοζάνη και στις οικογένειες των νοσηλευομένων  και απέναντι σε οποιαδήποτε έκφραση βίας εναντίον λειτουργών του Δημοσίου.»

- ΟΕΕ: «Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης»

«Ως Λογιστές - Φοροτεχνικοί στεκόμαστε δίπλα στους «συναδέλφους» του δημοσίου τομέα, με τους οποίους έχουμε καθημερινή συνεργασία για την διατήρηση της οικονομικής συνέχειας της Χώρας »

ΠΟΦΕΕ: «Καταδικάζουμε την πρωτοφανή επίθεση στους υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης»

Υπ.Οικονομικών - Καταδίκη της επίθεσης σε βάρος υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης - «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...»

Β. Σπανάκης: Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων στις Φορολογικές Υπηρεσίες ζητά με ερώτησή του στη Βουλή

 

⥢⥤

 


Σχετικά με τις Επίσημες Ανακοινώσεις για τις Παρατάσεις, είχαμε :

Χ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει πρόβλεψη για παράταση των φορολογικών δηλώσεων. ..

ΟΕΕ: Να ανακοινωθεί άμεσα παράταση για τις δηλώσεις έως τις 29 Σεπτεμβρίου

[ Σημαντικό ενδιαφέρον είναι ότι, από τους 10 λόγους οι 8 ( τουλάχιστον ), αφορούν αποκλειστικά την Ευθύνες και Παραλήψεις του ευρύτερου Κράτους :

«Πρώτον, το TaxisNet υπολειτουργεί συστηματικά …

Δεύτερον, είναι συνεχής και αυξανόμενη η υποχρέωση των λογιστών - φοροτεχνικών να καταχωρούν στοιχεία σε πλήθος εφαρμογών.

Τρίτον, η μη νομοθέτηση μέχρι σήμερα της μείωσης του ποσοστού της προκαταβολής φόρου.………………

Πέμπτον, για τα ανείσπρακτα εισοδήματα από ακίνητα, δεν μπορούν να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες μη δήλωσής τους γιατί εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Έκτον, εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση του ΕΦΚΑ γεγονός που δυσκολεύει τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων.

Έβδομον, ακόμη δεν έχει αναρτηθεί το αρχείο των βεβαιώσεων αποδοχών ασθενείας 2019.

Όγδοον, εκκρεμούν ακόμη εκκαθαρίσεις φορέων, όπως του ΕΟΠΠΥ (clawback).

Δέκατον, η συγχώνευση των ΔΟΥ ……» ]

 

Άλλες Παρατάσεις

Καταρχήν δείτε :

Επίσης

 

⥢⥤

 

2) H «Αφίσα»  που πρέπει να αναρτήσουμε – Εργασίες που έγιναν και δεν πληρώθηκαν ( ή πληρώθηκαν ) την εποχή του Κορωνοϊού – «Έντυπο» ακριβούς υπολογισμού.

Σχετική Νομοθεσία :

«5. Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο της επιχείρησης από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων της παρούσας, υπέρβαση του ανώτατου ορίου ενίσχυσης, ή υποβολή ψευδών στοιχείων, ζητείται η άμεση επιστροφή του συνόλου της χορηγηθείσας ενίσχυσης εντόκως από την ημερομηνία που τέθηκε στη διάθεση του δικαιούχου, σύμφωνα με την κείμενη σχετική εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.

8. Σε περίπτωση συγχρηματοδότησης, ο δικαιούχος -λήπτης της ενίσχυσης ενημερώνει το κοινό σχετικά με την στήριξη που έχει λάβει από τα Ταμεία: α) παρέχοντας στον διαδικτυακό τόπο του, εάν υπάρχει, σύντομη περιγραφή της πράξης, ανάλογης προς το επίπεδο της στήριξης, που περιλαμβάνει τους στόχους και τα αποτελέσματά της και επισημαίνει τη χρηματοδοτική συνδρομή από την Ένωση, β) τοποθετώντας τουλάχιστον μία αφίσα με πληροφόρηση σχετικά με το έργο (ελάχιστο μέγεθος Α3), που περιλαμβάνει τη χρηματοδοτική συνδρομή από την Ένωση, σε σημείο εύκολα ορατό από το κοινό, όπως η είσοδος σε ένα κτίριο. …» ( ΓΔΟΥ 148/3.7.2020, άρθρο 11)

Αντίστοιχες υποχρεώσεις  προβλέπονται, για όλα τα επιδοτούμενα έργα, που γίνονται με την χρηματοδοτική συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

Αφίσα -  Η «κλασική» έκδοση [ Ενδεικτική ]

 

Δείτε : Πρότυπα αφίσας Α3

α) https://www.espa.gr/el/Pages/elibraryFS.aspx?item=2380 και

β) http://www.antagonistikotita.gr/epanek/shmatodothsh.asp?id=1&fbclid=IwAR0v3x9Rd8vuwHgqsTx-YtGZBdO08bLKerFlo3m9s1juZHWgWm62nZjkcV4

 

Αφίσα -  Η «Εναλλακτική» έκδοση

Η «κλασική» έκδοση , εμπλουτισμένη με χρήσιμα πληροφοριακά στοιχεία ( ως γνωστόν οι επιπλέον πληροφορίες δεν απαγορεύονται, εφόσον δεν είναι ψευδείς ή παραπλανητικές )



ΥΓ. : Επειδή αρκετοί συνάδελφοι αναρωτήθηκαν : Όχι τις επιπλέον πληροφορίες δεν τις προβλέπει καμία « Νομοθεσία» .

 ⥢⥤

Προσοχή η επόμενη φωτογραφία/αφίσα δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο θέμα



(Πηγή : https://anthologio.wordpress.com/2015/04/16/%CE%AC-gamm/ )

(«Poterie», ως γνωστόν σήμερα σημαίνει «Πλατφόρμα» και διαχρονικά  «μέσο αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων»  )


  • Αλλά κάτι φαίνεται στον ορίζοντα :

    Σχέδιο Νόμου Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' : ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19

    « Άρθρο 75 Υποβολή αίτησης : 1. Φυσικό πρόσωπο…, μπορεί να υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση συνεισφοράς δημοσίου στην αποπληρωμή των δανειακών του υποχρεώσεων, εντός αποσβεστικής προθεσμίας, από την έναρξη ισχύος του παρόντος έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. ……

    12. Εάν ο οφειλέτης έχει περιλάβει στην αίτησή του δήλωση, ότι για τη σύνταξή της συνέπραξε σύμβουλος και δηλώσει τα στοιχεία του στην πλατφόρμα, ο τελευταίος εφόσον προβεί στην οριστική υποβολή της αίτησης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο παρόν άρθρο, δικαιούται αμοιβής ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ ανά χρηματοδοτικό φορέα, στον οποίο υφίστανται επιλέξιμες προς συνεισφορά οφειλές, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η αμοιβή αυτή καταβάλλεται από τον χρηματοδοτικό φορέα, χωρίς παρακράτηση φόρου, ως εξής:  ….» Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αναλογικά, για όλες τις αιτήσεις επιδότησης/ενίσχυσης, που έγιναν σε όλες τις πλατφόρμες ;;;;

 

Στο επόμενο link μπορείτε να δείτε , εκτός των άλλων και τα 59 εργαλεία, που ενεργοποίησε η Κυβέρνηση, στην Εποχή της επιδημίας.

Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» - Ανοίγει 1η Αυγούστου η πλατφόρμα - Επίδοτηση στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων με υποθήκη στην κύρια κατοικία για όσους επλήγησαν από την κρίση

Προτεινόμενο Έντυπο προς συμπλήρωση ( Συμπληρώνεται ανά Επιχείρηση )

Οδηγίες Συμπλήρωσης

(1)   Στο Χρόνο που διάθεσε ο Λογιστής, πρέπει να υπολογιστεί και ο Χρόνος Μελέτης, της αντίστοιχων Νόμων και Ερμηνευτικών, επιμεριζόμενος με τον αριθμό των Εταιρειών. 

(2)   Η Ωφέλεια της Επιχείρησης αφορά όχι μόνο Επιδοτήσεις, αλλά και παρατάσεις ή εκπτώσεις πληρωμών καθώς και μείωση εξόδων της.

(3)   Ως «Αμοιβή Λογιστή», εννοείται η ( τυχόν ) αμοιβή για τις επιπλέον αυτές εργασίες.










 

  ⥢⥤

 

(Πηγή : http://takis.tloupas.gr )

 

3) Νέες και Παλιές «Πλατφόρμες»

 

 ⥢⥤

 

4)  «Νόμοι»

α) Δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 4704/2020 με τίτλο "Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις".

Μεταξύ άλλων δείτε και:

 Άρθρο 17 Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών (Ε.Μ.Ε.Π.)

Άρθρο 18 Ταυτοποίηση λογαριασμού πληρωμών (IBAN) και Α.Φ.Μ. δικαιούχου

Άρθρο 19  «Από την 31η.10.2020 όλοι οι φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα υποχρεούνται να λαμβάνουν το αποδεικτικό ενημερότητας των παρ. 1 και 4 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013 (Α' 170) μέσω της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών τους συστημάτων ….»

 Άρθρο 33  Εξυπηρέτηση πολιτών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών με βιντεοκλήση (myKEPIive.gov.gr)

 

β) Νόμος 4706/2020 - Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση με τη μείωση στην εφάπαξ καταβολή του φόρου και τις δόσεις φόρου και ΕΝΦΙΑ

Σημαντικό για κάθε Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Εταιρεία

Υπενθυμίζουμε ότι στο άρθρο 82 του νόμου προβλέπεται η έκπτωση 2% στην εφάπαξ εξόφληση του φόρου καθώς και οι μεταβολές στις δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Ειδικότερα :

  • Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019, ( εξαιρούνται,  τα υπό εκκαθάριση) πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις (αντί για 6 δόσεις ) , από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες επτά  (7) μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα των επτά (7) επόμενων μηνών. Ειδικά για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, των οποίων η προθεσμία υποβολής παρατάθηκε με την υπ. αριθμ. Α 1156/2020 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών μέχρι την 29η Ιουλίου 2020, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου του 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά (7) επόμενων μηνών.
  • Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2019 πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις ( αντί τριών διμηνιαίων δόσεων ) , από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Ιουλίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά (7) επόμενων μηνών.
  • Η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογούμενων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.
  • Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ μέσα στη προθεσμία της πρώτης δόσης, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών έκπτωση δύο τοις εκατό (2%).»
  • ΕΝΦΙΑ : Ειδικά για το έτος 2020, εφόσον η πράξη προσδιορισμού του φόρου εκδοθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2020, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και η τελευταία μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2021.
 

γ) [ Προσοχή : Υπό Ψήφιση ] Στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Δείτε αναλυτικά, μείωση προκαταβολής, νέες φοροαπαλλαγές, αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ, κατάργηση για το 2019 του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών, επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών διαφορών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται («μας καίνε») :

α) Μείωση της  προκαταβολής φόρου εισοδήματος

Μειώνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 των νομικών προσώπων, νομικών οντοτήτων και των φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, ανάλογα με το ποσοστό μείωσης του κύκλου εργασιών που δηλώνεται για σκοπούς ΦΠΑ , ως εξής :

 

Μείωση του κύκλου εργασιών ΦΠΑ το 1ο εξάμηνο 2020 έναντι του 1ου εξαμήνου 2019:

Μείωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος

> 5% έως και 15%

30%

15,01% έως και 25%

50%

25,01% έως και 35%

70%

>35%

100%

 

Προσοχή :

  • (1) Για νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ καθ' όλη τη διάρκεια των συγκρινόμενων εξαμήνων, το ποσό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος μειώνεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%).
  • (2) Ειδικά, το ποσό προκαταβολής φόρου εισοδήματος μηδενίζεται για νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, το οποίο:

    α) είναι υποκείμενο σε ΦΠΑ, ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα που ανήκει στον τριτογενή τομέα και πραγματοποίησε κατά το τρίτο (3ο) τρίμηνο του 2019 ποσοστό άνω του πενήντα τοις εκατό (50%) του ετήσιου κύκλου εργασιών ΦΠΑ του ίδιου έτους ή

    β) εντάσσεται στους κλάδους των αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών μεταφορών.

  • (3) Οι διατάξεις της παρούσας δεν εφαρμόζονται για νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, για τα οποία εφαρμόζονται η παρ. 3 του άρθρου 71 [ μείωση κατά 50%  για τα νέα νομικά πρόσωπα κατά τα τρία (3) πρώτα οικονομικά έτη από τη δήλωση έναρξης εργασιών τους ] και το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 69 [ Όταν αποκτάται για πρώτη φορά εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, το προς βεβαίωση ποσό περιορίζεται στο μισό], αντίστοιχα, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις της περ. α' του πέμπτου εδαφίου της παρούσας [Περ. 2, ανωτέρω ] , για τις οποίες το ποσό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος μηδενίζεται.

    β) Τέλος Επιτηδεύματος Αγροτών

    Εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, ειδικά για το φορολογικό έτος 2019, οι αγρότες για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και οι αλιείς παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα (12) μέτρων, μεταξύ καθέτων.


Επίσης άλλα ενδιαφέροντα :

  • Θεσπίζεται, κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα, η δυνατότητα εναλλακτικής φορολόγησης εισοδήματος φυσικών προσώπων, δικαιούχων εισοδήματος από συντάξεις που προκύπτουν στην αλλοδαπή, εφόσον τα πρόσωπα αυτά μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα
  • Απαλλάσσεται επίσης  κάθε φόρο η αξία των διατακτικών εσωτερικού τουρισμού συνολικής αξίας έως τριακοσίων (300) ευρώ για το φορολογικό έτος 2020.
  • Απαλλάσσεται κάθε φόρο  η παροχή σε είδος με τη μορφή μετοχών που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή εταίρος ή μέτοχος από νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα στο πλαίσιο προγραμμάτων δωρεάν διάθεσης μετοχών, στα οποία τίθεται ως προϋπόθεση η επίτευξη συγκεκριμένων στόχων ή η επέλευση συγκεκριμένου γεγονότος, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διάθεση των μετοχών.
  • Ορίζεται ειδικό καθεστώς για τη φορολογική μεταχείριση της υπεραξίας που προκύπτει από δικαιώματα προαίρεσης και δωρεάν διάθεσης μετοχών.
  • Καταργείται, υπό τα ειδικότερα οριζόμενα, η αυτοτελής φορολόγηση των χρηματικών δωρεών και γονικών παροχών, που συνιστώνται από τους γονείς προς τα τέκνα τους για την αγορά πρώτης κατοικίας.
  • Συστήνεται στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών με έργο την εξώδικη επίλυση των εκκρεμών, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, φορολογικών διαφορών.
  • Προβλέπεται η έκδοση κοινής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. για την μετάθεση του χρόνου κατά τον οποίο καθίστανται ληξιπρόθεσμες οι οφειλές από πράξεις διοικητικού προσδιορισμού του φόρου που εκδόθηκαν μέχρι την 31.12.2019, καθώς και για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων κλπ.

Και άλλα πολλά…..

 ⥢⥤

 

5)  «Προθεσμίες»

Καταρχήν δείτε :

Σημαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις μηνός Ιουλίου 2020

Επισημαίνω μερικές :

 έως τις 20.7.2020 πραγματοποιείται η υποβολή στο Taxisnet, καταστάσεων συμφωνητικών που καταρτίστηκαν κατά το Α' (κατόπιν παράτασης που δόθηκε με την απόφαση Α.1092/2020) και Β' τρίμηνο του 2020,

 έως τις 28.7.2020 (προσοχή, σύντμηση προθεσμίας υποβολής βάσει του από 30.6.2020 δελτίο τύπου της Α.Α.Δ.Ε.) πραγματοποιείται η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τη διόρθωση αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία καταστάσεων φορολογικών στοιχείων προμηθευτών (ΜΥΦ) προηγούμενου ημερολογιακού έτους,

 έως την 31.7.2020 πραγματοποιείται η αναβάθμιση των firmware ενεργών Φ.Η.Μ. καθώς και των drivers των υπαρχόντων ενεργών ΕΑΦΔΣΣ,

έως τις 31.7.2020 πραγματοποιείται η υποβολή απόσυρση από τη χρήση μοντέλων Φ.Η.Μ., εξαιρουμένων των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. και των ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων, που έχουν λάβει άδεια καταλληλότητας σύμφωνα με τις ΠΟΛ.1135/2005 ή ΠΟΛ.1234/2002,

Επ΄ αυτού :

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης παύσης ΦΗΜ

έως την 31.7.2020 πραγματοποιείται η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο Π.Σ. Εργάνη επιχειρήσεων-εργοδοτών κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, εποχικής λειτουργίας που θέτουν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020, κατά το μήνα Ιούνιο 2020

31 Ιουλ. 2020 Υποχρεώσεις παραγωγών (κτηνοτρόφων κατόχων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων γαλακτοπαραγωγής, φυσικών ή νομικών προσώπων, κ.λπ.) και αγοραστών γάλακτος (ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων, καταβολή ειδικής εισφοράς, κ.λπ., μηνιαίες και τριμηνιαίες υποχρεώσεις)

 Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Διευκρινίσεις για τις αιτήσεις και για τη συμπλήρωση των εσόδων στην πλατφόρμα

«1. Η υποχρέωση συμπλήρωσης, για τους μήνες Ιούνιο έως και Δεκέμβριο του 2020, του κύκλου εργασιών ΦΠΑ ή των ακαθάριστων εσόδων, κάθε μήνα, κατά περίπτωση (με προθεσμία από την τρίτη μέχρι τη δέκατη ημέρα του επόμενου μήνα), που προβλέπεται με τις διατάξεις της περίπτωσης 3Β του άρθρου 1 της ΓΔΟΥ 131/13.6.2020 (*), δεν αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης για χορήγηση της ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά ούτε και προϋπόθεση για τη χορήγηση αυτής.»

(*) [ Β. Για τους μήνες Ιούνιο έως και Δεκέμβριο 2020, οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου τηρούμενων βιβλίων, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση, από την τρίτη (3η) μέχρι τη δέκατη (10η) ημέρα του επόμενου μήνα. Τα ανωτέρω στοιχεία που συμπληρώνονται από την επιχείρηση, επαληθεύονται από τις δηλώσεις ΦΠΑ και Εισοδήματος, στις αντίστοιχες φορολογικές χρήσεις, όταν αυτές υποβληθούν.]

 


(Πηγή : https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/427485/kafeneion-mi-cheirotera )

 

 

6)  «Επισημάνσεις»

[Ενοίκια ]

Μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο - Δημοσιεύθηκε η απόφαση Α 1164/2020

 

[Ο «Λαβύρινθος»  του Εργάνη]

α) Υποχρεώσεις και προθεσμίες στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ στην πλατφρόμα supportemployees καθώς και σε λοιπές πλατφόρμες στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον κορωνοϊό

β) ΕΦΕΕΑ: Ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης

γ) ΕΦΕΕΘ: Επιστολή προς το Υπ. Εργασίας σχετικά με το μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

δ) Άδεια φροντίδας παιδιού για εργαζόμενους γονείς που τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους - Οδηγίες για τη χορήγηση με εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας

ε) ΕΡΓΑΝΗ: Διευκρινίσεις για την υποβολή των δηλώσεων νέων αναστολών μηνός Ιουνίου

 

[ Καλοτάξιδο ]

Γιώργος Χριστόπουλος: Και φέτος το «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 2020 Ι & ΙΙ - Δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων» είναι κοντά σας

 

Αλλοδαποί τρίτων χωρών μέσω ΔΟΥ και myAADElive ΑΦΜ - κλειδάριθμος

  Πόθεν έσχες - ΝΣΚ: Δεν επιτρέπεται ο έλεγχος δηλώσεων για χρόνο μεγαλύτερο της πενταετίας από το τέλος του έτους υποβολής της δήλωσης

  Αποκλειστικά ηλεκτρονικά η σύσταση ΙΚΕ - Μονιμοποιείται η δυνατότητα διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων και διοικητικών συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης

Αυξάνεται, από 1.9.2020, το ποσοστό έκπτωσης των δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας - Εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα το 50% της εισφοράς σε νεοφυή επιχείρηση

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ τα γραφεία αλλοδαπών εταιρειών του α.ν. 89/1967

Θεσπίζεται η υποχρέωση των Επιμελητηρίων να υποβάλλουν τις οικονομικές καταστάσεις για έγκριση εντός ρητής προθεσμίας, άλλως θα υπόκεινται σε κυρώσεις

 Τα Επιμελητήρια της χώρας οφείλουν να συντάσσουν ισολογισμό χρήσης, καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης και λογαριασμού γενικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 205/1998 (Α' 163), οι οποίες ελέγχονται από Ορκωτό Ελεγκτή και οικονομικό απολογισμό, υποβάλλονται για τελική έγκριση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έως την 31η Οκτωβρίου του επόμενου έτους και αναρτώνται στη «Διαύγεια».

  Υποχρέωση αναγραφής στα τιμολόγια της ονομασίας του εμπορικού σήματος που διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρησης

« Η προσθήκη στα παραστατικά εμπορίας και διακίνησης των προϊόντων και των υπηρεσιών, της ονομασίας του εμπορικού σήματος, θα διευκολύνει το έργο του ελεγκτικού μηχανισμού, ως προς τη διάκριση των εμπορευμάτων, τα οποία αποτελούν προϊόντα απομίμησης και των οποίων τα παραστατικά διακίνησής δεν περιλαμβάνουν την ονομασία σήματος της επιχείρησης…»

  Tax Flash: Κρατικές ενισχύσεις - Η Επιτροπή συνιστά να μην χορηγείται χρηματοδοτική στήριξη σε επιχειρήσεις που έχουν δεσμούς με φορολογικούς παραδείσους

  ΔΕΔ - Ελεγχος σε λογιστή και καταλογισμός προστίμου για μη έκδοση στοιχείου αυτοπαράδοσης σε δωρεάν σύνταξη και υποβολή φορολογικής δήλωσης

  Τη Δευτέρα, 20.07., η ψηφιακή εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου «Greek Economy post-pandemic reboot: Defining current fiscal challenges and prospects» με ομιλητή, μεταξύ άλλων, τον Υπ. Οικ. Χ. Σταϊκούρα

   Επιτροπή Πισσαρίδη: Φορολογικά κίνητρα στα νοικοκυριά για να επενδύουν μακροπρόθεσμα σε ελληνικές εταιρείες που εισάγονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης - Στήριξη των ανέργων

  Δ.Σ. ΟΑΕΔ: 3921/80/16-07-2020 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.500 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22 έως 29 ετών.



 

(Πηγή : LIFE | TIME, Classic Pictures From LIFE Magazine’s Archives )

 

7) Αρθρογραφία

 Λογιστική αντιμετώπιση της ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής ( Πολύκαρπος Γιώτης λογιστής, εισηγητής εκπαιδευτικών σεμιναρίων)

   Η αναβάθμιση της προστασίας των εμπορικών απορρήτων και του know-how με το νέο νόμο 4605/2019 - Οι κανονιστικές και πρακτικές προκλήσεις για εταιρίες με το νέο πλαίσιο (Κωνσταντίνος Ντζούφας, Δικηγόρος)

  Τηλεργασία εν καιρώ πανδημίας - Κυβερνοέγκλημα και προσωπικά δεδομένα (Αιμίλιος Κορωναίος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω )

 Απαλλαγή ΦΠΑ της παροχής ιατρικής περίθαλψης στο πλαίσιο άσκησης ιατρικών επαγγελμάτων  (Φώτη Τσιατούρα, Φοροτεχνικού, συγγραφέα )

 

Και για όσους δεν έχετε  ακόμα « κλείσει», τη Χρήση :

Οδηγός φορολογικής αναμόρφωσης [Από το «λογιστικό» στο «φορολογητέο» αποτέλεσμα (14 στάδια)] BDO «Tax Report» (τεύχος 4)


 

[ Φωτογραφία : Φρεντ Μπουασονά - Μετέωρα 1908 ]

 

 ⥢⥤



Λογιστές και «Ποίηση»

α) Από  δημοσίευση στο TAXHEAVEN  :

Για τους δύο συναδέλφους που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, Μανώλη Σκουλούδη και Μανώλη Κοντό. Δυστυχώς η παρακάτω δημοσίευση του 2015 είναι και πάλι επίκαιρη.

Αφιερωμένο στους συναδέλφους που έφυγαν, (του Κωνσταντίνου Δημ. Γραβιά)


https://www.taxheaven.gr/news/26216/afierwmeno-stoys-synadelfoys-poy-efygan
 

 ⥢⥤

 

β)  Από τη συλλογή ποιημάτων του Κώστα Κοβάνη (*)  με τίτλο "Λυρικός Λογιστής" του 1984. ( Πηγή : https://sotirislambrou.blogspot.com/2018/10/?m=0 )


(*) Ο Κώστας Κοβάνης γεννήθηκε στη Θήβα το 1930. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στη Χαλκίδα. Από το 1943 ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και εργάζεται ως λογιστής-φοροτεχνικός. ….

[ Πηγή : http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp =4077 ]

 

⥢⥤

 

Του Προφήτη Ηλία σήμερα. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες.

Δυστυχώς το Καλοκαίρι αργεί για τους Λογιστές ….

Υγεία,  Δύναμη και  Προσοχή.

 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης